• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Montaj Kayıt Yapanlardan Hesap Sorulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bir ülkede, bir kesim Başbakan ile Adalet Bakanı`nın telefon konuşmasını dinliyor. Bu öyle bir milli güvenlik sorunudur ki, öyle büyük bir suçtur ki, bunun içeriği önemli değil, bizatihi sadece dinlenmesi kendi başına çok vahimdir ve şimdi bir de bunları açıklıyorlar utanmadan" dedi.

"Hiç kimse keyfi dinleme yapamayacak"

Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili yasayı dün onayladığını anımsatarak, bugün de yasanın yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Yeni yargı paketinin de özgürlükler anlamında çok şey getirdiğini anlatan Atalay, özellikle dinlemeyi, gözaltına alınmayı, tutuklanmayı zorlaştıran hükümler ve yargıya bu manada daha özenli olmasını isteyen sınırlamalar getirildiğini aktardı.

Özellikle telefon dinlemelerinin "bir cinnet halini" aldığını dile getiren Atalay, şöyle devam etti:

"Birileri devlet içinde görevli, bunlar maalesef çoğu bir örgütlenme içinde, devletin en gizli telefonlarını dinlemişler ve bunlar güvenilen, kendilerine görev verilen kişiler. Düşünebiliyor musunuz ? Bir ülkede, bir kesim Başbakan ile Adalet Bakanı`nın telefon konuşmasını dinliyor. Bu öyle bir milli güvenlik sorunudur ki, öyle büyük bir suçtur ki, bunun içeriği önemli değil, bizatihi sadece dinlenmesi kendi başına çok vahimdir ve şimdi bunları açıklıyorlar, bir de utanmadan. Yani hükümetin Başbakanını yıpratmak için bir de bunları şimdi kamuoyuna servis ediyorlar ama şunu bilin bu düzenlemeler yapılıyor. Bugün çıkan yasa çok önemli. Bundan sonra hiç kimse keyfi dinleme yapamayacak.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir