• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Umut Kervanı Somai Chawan Derneğini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye`nin birçok ilinde bünyesinde barındırdığı STK`larla beraber yardım faaliyetleriyle adını duyurduğu Umut Kervanı Yardım Platformu, Irak Kürdistan’ının Hewler şehrinde yetimlere yardım faaliyetlerinde bulunan Somai Chawan (Gözbebeği ) Yardım Derneği’ni ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu. 

Umut Kervanı Yardım Platformu adına Umut-Der Genel Başkanı Halil Gergin ve Umut Kervanı Yardım Platformun Doğu ve Güneydoğu Koordinatörü M. Nurullah Günaydın ile birlikteki bir heyetle Irak Kürdistan`ında faaliyet gösteren somai Chawan  (Gözbebeği) derneğini ziyaret ettiler.

“Derneğimize kayıtlı 830 yetim var”

Platform yetkilerini Somai Chawan (Gözbebeği)  Derneği Başkanı Molla Emin karşıladı.  Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunan dernek yetkilileri, yapılan ziyaretten memnun olduklarını belirterek, ziyaretin çok güzel bir davranış olduğunu ve ta Türkiye’den gelip kendilerini ziyaret ettikleri için teşekkürlerini ifade ettiler. 

Dernekleri hakkında Umut Kervanı Platformu yetkililerine bilgi veren Molla Emin, “Derneğimize kayıtlı 830 yetim var. Bu yetim çocuklara her ay düzenli bir şekilde nakdi yardım yapıyoruz. Bu konuda hayırseverler sayesinde kardeş aile projesiyle bu yetimlere bakıyoruz. Maddi olarak verdiğimiz yardımlar yeterli değildir. Bu çocukların kötü yola ve kötü alışkanlıkların olmaması için ayın belirli günlerinde hocalarımız nezaretinde bu ailelere ve çocuklara manevi destekte veriyoruz.” şeklinde konuştu. 

Molla Emin konuşmasının devamında, “Yetim olan ailelerimizin annelerine de kendi imkanlarımızla açmış olduğumuz kurs sayesinde bir nebze olsa yardımda bulunduğumuz için çok memnunuz. Bacılarımıza dikiş, el işi vb. gibi bir aylık süreyle kendilerine kurs eğitimi veriyoruz. Bu kurs eğitimi sonunda kendilerine bir dikiş makinesi hediye ediyoruz.  Kendisi kendi imkanlarıyla iş alanı oluşturup bir nebze de olsa geçinmeye çalışıyor” dedi. 

Fark gözetmeden yardım yapıyoruz

Ziyaret sırasında Umut-Der Genel Başkanı Halil Gergin de Umut Kervanı Yardım Platformu hakkında dernek yetkililerine bilgi vererek, “Umut Kervanı Yardım Platformu 03.07.2010’da kuruldu. 2013 yılının sonunda kadar üye sayımız Türkiye’de İslami ve insani faaliyet gösteren 71 derneğe ulaşmıştır. Hem maddi hem de manevi yönden faaliyet yürüten bir kuruluştur. Platformumuz üyesi dernekler, kendi sorumluluk alanlarına giren bölgelerde, benim fakirim, onun fakiri gibi bir anlayışa girmeden; hayat görüşü ve mezhebi farklılıkları önemsemeden hak sahiplerini arayıp bularak hakkı sahibine teslim etme erdemini gösteriyorlar” diye konuştu. 

Ziyaret sonunda, dernek yetkileri birbirlerin yapmış olduğu faaliyetleri tanıtan broşörleri takdim ederek, bu gibi ziyaretlerin her zaman yapılması birbirilerin tecrübesiyle faydalanması gerektirdiğini dile getirdiler. (Veysi Demir-İLKHA)

 

             

Bu haberler de ilginizi çekebilir