• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
"Bunun adı casusluktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Havayolu ile Mardin’e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mardin’de partisinin seçim çalışmalarına katıldı.

 

 

Bakan Yıldız’a eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman eşlik etti.

 

 

Mardin Belediyesini ziyaret eden Bakan Yıldız burada açıklamalarda bulundu. Doğalgaz maliyetlerinin, satış fiyatının üzerinde olduğunu ifade eden Yıldız,  su, rüzgâr, güneş, jeotermal ve yerli kömür gibi kaynakların daha çok harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, “Doğal gazın şu anki fiyatları, 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından daha düşüktür. Üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen şu anda doğal gaz fiyatları TL bazında daha düşüktür.” dedi.

 

 

 

Kaçak elektrik, hem kul hem devlet hakkı

Bir gazetecinin Kaçak elektrik kullanımına ilişkin sorusu üzerine Bakan Yıldız, “Hem kul hakkı hem de devlet hakkı olduğunu söylüyorsun, bir yandan da yüzde 80 oranında bir kayıp kaçaktan bahsediyoruz. Ben bu konuda vatandaşların daha hassas davranacaklarına inanıyorum. Özel sektör, tabii ki bu tahsilâtını yapmak ve hizmet götürmek zorundadır. Zaman zaman Mardin ve çevresinde abone olanların talep ettikleri gücün 3-4 katını enerji olarak veriyoruz ama bunun da bir sınırı olmasına inanıyorum.” dedi.

 

 

“Bunun adı casusluktur”

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman’ın onuruna verdiği yemeğe katılan Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmasında dinlenmeler konusuna dikkat çekti. Dinlenmelerin vatandaşlar arasında espri noktası haline geldiğini belirten Bakan Yıldız, kendisinin yasadışı bir terör örgütü listesine dahil edilerek 2,5 yıl boyunca dinlendiğini söyledi.

 

 

 

 

Bakan Yıldız, “Bana 3 yıldan beri dinleniyorsun ama çok yorgun gözüküyorsun esprisini yapıyorlar. Türkiye bir kaydedenler kulübüne dönüşmüş durumda. Öyle ki çok fazla tesis açıldı, ama dinlenme tesislerinin daha fazla açıldığını görüyoruz. Bu Türkiye adına mahcubiyet verici bir durumdur. Sadece 2013’de 27 tane ülkede 40’a yakın sefer yapmışız. Bizim konuştuğumuz her şey dinleniyor. Ne adına dinliyorlar acaba bir örgüte üye midir diye. Bunun adı casusluktur.”dedi.

 

 

 

“Birileri bize siz hizmet yapın biz devleti yönetiriz diyorlar”

Bakan Yıldız, “Hizmetlerimiz yatırımlarımız, sağlıkla, emniyetle,  tarımla, enerjiyle ulaşımla eğitimle, adaletle yalnızca bunlarla alakalı değil her alanda devam ettireceğiz. Ancak 17 Aralık’ta olduğu gibi biri bize diyor ki siz yalnız asfaltınızı dökün, kaldırımlarınızı düzgün yapın, sakın eğri büğrü olmasın. Ama bütün devletin gizli kısımları, yargısı, emniyeti istihbaratına bizler bakacağız. Birileri bize ‘Siz hizmet yapın biz devleti yönetiyoruz’ diyorlar.  Böyle bir şey kabul edilebilir mi arkadaşlar. Böyle bir şey doğru olur mu?” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir