• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
HÜDA PAR Mazıdağı seçim lokali, tekbir ve dualarla açıldı-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mazıdağı seçim lokali, halkın gösterdiği yoğun bir ilgiyle tekbir ve salavatlarla açıldı. 

Açılış öncesinde kalabalık bir konvoy halinde ilçede tur atan HÜDA PAR’lılara halk büyük ilgi gösterdi. 

Seçim bürosunun açılışı için düzenlenen program HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M.Bahattin Temel, Fadıl Şani, Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç ve Mazıdağı Belediye Başkan Adayı Abdulaziz Tuna’nın katılımıyla gerçekleşti. 

Program Mahmut Aktimur Hoca’nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç, Mazıdağı belediye başkan adayı Abdulaziz Tuna’yı halka takdim ettikten sonra , “İnşallah 31 Mart sabahı yakalarımızda bulunan rozetleri çıkarak halkımızın önünde olacağız. Bundan halkımızın şüphesi olmasın. Adil bir idare inşa etmek için halkımıza söz vererek yola çıktık. Hz. Ömer’in adaleti, Hz. Ebubekir’in sadakati, Hz. Ali’nin cesareti ile bu yolu sürdüreceğiz İşte hizmetkârınız olmaya aday Abdülaziz kardeşiniz, ‘Bu aziz halk hizmetin en iyisine layıktır diyor’ ve bu hizmeti ondan göreceksiniz inşallah. ” ifadelerini kullandı. 

Daha sonra söz alan Mazıdağı Belediye Başkan Adayı Abdulaziz Tuna, halkı selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, “Ülkemizde Belediyecilik anlayışı hizmetin halka sunulmasında en önemli unsurudur. Belediyelerin bu misyon ile hareket zorunluluğu vardır. Mazıdağı İlçemiz, bu günkü haliyle, ülkemizin batısındaki diğer şehirlerine, hatta köylerine nazaran belediyecilik hizmeti bağlamında oldukça mağdur bir durumdadır. Bugünkü belediye, çağdaş dünyamızın belediyecilik hizmetlerinden halkı mahrum bırakmış kışın çamur, yazın toz-toprakiçinde halkı kaderleri ile baş başa bırakmıştır.Mevcut belediye hizmet üretmekten ziyade, halkı günü birlik siyasi olaylara angaje edip, siyasi rant devşirme peşindedir. Bu şehir için ne kısa, ne orta ve nede uzun vade de gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği hiçbir projeleri olmadığı gibi, ihtiyaç da duymamaktadırlar. Bununla adeta ‘Siz hizmete layık değilsiniz’ dercesine aziz halkımıza yapılabilecek en büyük ihaneti yapmaktadırlar. 

Bizler Huda Par olarak, inanç, kimlik, hizmet sloganıyla yola çıktık. Allah’ın rızasını kazanmak, halkı tekrar İslami değerlerle barıştırmak, halka hak ettiği hizmetleri götürmek için çıktığımız bu kutlu yolculukta, çok şükür çok güzel bir yol kat etmiş bulunmaktayız.” İfadelerini kullandı. 

Programda son olarak söz alan HÜDA PAR Genel Başkanı Yardımcısı Bahattin Temel yaptığı konuşmada, ‘’Biz HÜDA PAR olarak bu gün sizin şehrinize hayırlı bir kapı açıyoruz. Bizler referansımızın İslam olduğunu söylüyoruz. Hedef ve gayemizin Allah olduğunu beyan etmekle işe başladık. Bizler işimizin esasına hamdolsun Allah’ın rızasını koymuşuz. Bizim halkımız iliklerine kadar zulüm yaşadı, zulüm gördü. Bu dağlarımız, taşlarımız dile gelseler zalimlerin zulmünden feryat figan edecekler. Ama Allah’ın izni ile HÜDA PAR anlayışıyla bu zulme karşı bir kaldırış, bir direniş olarak sizin sedanız olacağız. Bizim hedefimiz ne A partisidir ne B partisidir, onlar da siyasetlerini yapsınlar. Zaten siyaset sahnesindedirler. Bizim onlarla bir işimiz yoktur. Onlar kendi işlerini yaparlar biz de kendi işimizi yaparız. Biz kimsenin oyunu bölmek için gelmedik. Bizler Müslüman halkımızın oylarına talibiz. Bizler size hizmet etmeye namzetiz. Bu gün iyi bakın iyi inceleyin, bu gün kim Kürt halkının selametini istiyorsa Kürt beldelerine selamet getirmelidir. Kürt beldelerine huzur getirmelidir.’’ dedi.

Program, yapılan  duanın ardından seçim lokalinin açılışı ile son buldu. (M.Selahaddin Tuna-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir