• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
PC`nizi Wi-Fi hotspot`a dönüştürün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilgisayarınızı internete bir ağ kablosuyla bağlıyorsunuz, diğer bilgisayarların da bu bağlantıdan kablosuz olarak faydalanmalarını istiyorsunuz. Bunu PC`nizi bir Wi-Fi hotspot`a dönüştürerek yapmak mümkün.

PC`nizi bir Wi-Fi hotspot`a dönüştürmek için sahip olmanız gereken en önemli bileşen, bir kablosuz ağ kartı. Kablosuz bağdaştırıcınız Windows`ta düzgün biçimde yüklendiyse, bilgisayarınızı bir Wi-Fi hotspot`una dönüştürebilir, internet bağlantınızı paylaşabilirsiniz.

Nasıl çalışıyor?

Wi-Fi kartlarının çoğu, internet bağlantılarını kablosuz olarak paylaşmak için kullanılabilir. Bunun için ayrıca özel bir yazılıma veya bir miktar yapılandırmaya ihtiyacınız olacak. Söz konusu yazılım veya yapılandırma, sanal bir router gibi çalışacak ve internet bağlantınızı paylaştıracak.

 Windows menüleri yoluyla "ad-hoc" kablosuz bağlantı

Denetim Masası`nı ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi`ni açın. Yeni bir bağlantı veya ağ kur`a tıklayın. Yeni pencere açıldığında aşağı kaydırın ve "Kablosuz ad hoc (bilgisayardan bilgisayara) ağ kur" seçeneğine tıklayın. Şimdi İleri`ye tıklayın.

Şimdi karşınıza ad-hoc ağları anlatan bir pencere gelecek. Bilmeniz gereken önemli bir nokta, ad-hoc kablosuz ağındaki cihazların birbirlerinden 9 metreden daha uzakta bulunmamalarının gerektiği. Pratikte bu mesafenin yarısı geçerli olabilir.

İkinci önemli nokta ise bir ad-hoc ağ oluşturduğunuzda, bu cihazda bağlı olduğunuz herhangi bir kablosuz ağdan bağlantınızın kopacağıdır. Yani bu yöntemle kablosuz bir ağa bağlanıp, onu kablosuz olarak paylaşmanız mümkün değildir.

Sonraki ekrana geçmek için İleri düğmesine tıklayın. Burada güvenlik türü olarak WPA2-Kişisel`i seçmenizi öneriyoruz. Bu sayede ad-hoc bağlantınızda en yüksek güvenliği elde etmiş olacaksınız. Başkalarına vermekte sorun yaşamayacağınızı düşündüğünüz bir parola ayarlayın. Facebook veya banka hesabınız için kullandığınız bir parolayı burada kullanmayın, aksi halde pişman olabilirsiniz.

İleride tekrar ad-hoc ağı kuracağınızı düşünüyorsanız, Bu ağı kaydet kutucuğunu işaretleyin ve İleri düğmesine basın.

Bu şekilde ad-hoc kablosuz ağınızı oluşturdunuz! Artık onu istediğiniz arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabilirsiniz.

Sonuç:

Bu yöntemin avantajı, hızla bir bağlantı kurup, çabucak kapatmanıza izin vermesi. Bu yöntem ile kablosuz cihazlarınız için hızla geçici bir ağ oluşturabilirsiniz. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir