• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
Paralel yapının `10 bin amir` oyunu bozuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paralel yapının `uçan amir` oyunu bozuldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi`nde açık öğretim kapsamında verilen `Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama` programı için YÖK`ten denklik alındığı ortaya çıktı.

Normalde Polis Akademisi`ne giderek amir olan polislerin, kısa yoldan amir rütbesi alma planı yaptığı anlaşıldı. Paralel yapının `uçan amir` oyununu ise Polis Akademisi itirazı bozdu.

YÖK Genel Kurulu`nda olumlu bulunan teklife itiraz eden Polis Akademisi, verilecek denklikle Emniyet içinde çok büyük bir yapılanma hamlesi olacağı görüşüne yer verdi. YÖK şimdi Polis Akademisi`nin bu itirazını ele alacak.

EMNİYETE İPOTEK
Erzurum Atatürk Üniversitesi`nde açık öğretim kapsamında verilen `Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama` önlisans programı (POLİTAM) 2011`de açıldı. Program başlangıçta önlisans diplomasına sahip, emniyet mensuplarının lisans düzeyinde eğitim almalarını amaçlıyordu.

Ancak daha sonra bu program önce paralel yapı arasında yaygınlaştırıldı, ardından da Akademi ile denkliği için girişimler başlatarak, paralel yapının tek kalemde 10 bin amir hamlesinin üssü oldu.

İddialara göre, paralel yapı kendisiyle ilintili bazı polisleri bu açık öğretim fakültesine yönlendirdi.

Eğer YÖK`ten de denklik sağlansa idi 10 bin polis bir anda komiser olacaktı. Emniyetteki komiser sayısında büyük üstünlük sağlanacak ve emniyet yapısı değiştirilmiş olacaktı.

Akdemi tarafından önceki gün yapılan itiraz ile paralel yapının çok önemli bir hamlesi daha deşifre edilmiş oldu. Şimdi YÖK`ün vereceği son karar bekleniyor.
Sabah

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir