• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
Irak`ta 16 patlama meydana geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, başkentin kuzey batısındaki El Muşahade bölgesinde bulunan askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 5`i asker olmak üzere 7 kişinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığını açıkladı.

Başkentin doğusunda bulunan El Sadr semtinde, yine bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 6 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Bağdat`ın batısındaki El Gazaliye semtinde pazar yerine konulan patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu ise 2 kişi ölürken 4 kişi de yaralandı.

El Amil bölgesinde ise teröristler, namazdan çıkanları hedef aldı. Bomba yüklü aracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 5 kişi öldü, 22 kişi yaralandı. 5 bomba yüklü aracın uzaktan kumanda ile patlatıldığı Babil ilinde ise 17 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

Musul`un güneyinde bulunan Hamam Alil bölgesinde ise teröristler, Türkmen din adamı Muhammed Taki Mevla`nın konvoyunu hedef aldı. Konvoyun geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu Mevla`nın 1 koruması hafif şekilde yaralandı. Musul`un El Beaac ilçesinde ise seyir halindeki aracın infilak etmesi sonucu 2 terörist öldü.

Irak Sağlık Bakanlığı`ndan alınan bilgiye göre, ülkede dün meydana gelen 16 patlamada 44 kişi öldü, 114 kişi yaralandı.

2 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı El Gazaliye semtindeki patlamanın ardından yaşanan can pazarı amatör kameraya böyle yansıdı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir