• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Bingöl Hüda Par’la Şenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik, HÜDA PAR’ın Bingöl için hazırladığı projeleri gazetemize anlattı.

Bingöl halkının teveccühünü kazanan ve tanınan yöre alimlerinden olan Şenlik, HÜDA PAR olarak Bingöl için büyük projeler hazırladıklarını ama en belirgin farklarının Bingöl’de yapacakları manevi kalkınma olacağını söyledi.

Bingöl halkına belediyecilik anlamında hak ettiği hizmetin verilmediğini söyleyen Şenlik, Bingöl’ün alt yapı problemlerinden sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına kadar çok güzel projeler hazırladıklarını ifade etti.

Şenlik, Bingöl’ün HÜDA PAR’ı tercih ederek çok şey kazanacağına inandığını belirterek, “Halkımız, HÜDA PAR’la her şeyden önce siyasette yeni bir bakış açısı, hizmette eşit bir dağılım, hak ve hukukta adil bir paylaşım uygulamasına şahit olacaklardır.

HÜDA PAR olarak hedefimiz mevcut kaynakların israf edilmesinin önüne geçip adil bir şekilde hizmete dönüştürmek ve herkesin hakkını sahibine ulaştırmaktır” dedi.

Aynı zamanda şeffaf bir belediyecilik hedeflediklerini söyleyen Şenlik, Bingöl için şehrin altyapısından tutun maddi ve manevi olarak her alanda kalkınması ve huzurlu bir şehir olması için çalışacaklarını belirtti.

BİNGÖL HALKI BİZE GÜVENİYOR
Bingöl’de Halkın HÜDA PAR’a olan ilgisinin gittikçe arttığını ifade eden HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik, “Seçim bürolarımızın açılışlarının dev miting havasına dönüşmesi bunun açık bir örneğidir. Tabi ki bu mitingli açılış, başkalarını şok etmiştir.

Halk bizim çalışmalarımızı ve söylemlerimizi beğeniyor. İftira kampanyaları devam etse de kimse pek pirim vermiyor” dedi.

HALKIMIZ FARKIMIZI GÖRÜYOR
Mevcut belediyelerin hizmet noktasındaki eksikliklerini ve halka karşı uyguladıkları asimilasyon projelerini kabul etmediklerini vurgulayan Şenlik, “Bizim eleştirilerimiz mevcut belediyeler hakkında elbette olacaktır.

Ancak bizim ağırlıklı olarak eleştirilerimiz bugüne dek Bingölümüzde uygulanmakta olan asimilasyon politikası ve kültür emperyalizmi uygulamalarına yöneliktir.

Daha açıkçası bizim eleştirilerimiz partilerden daha ziyade sistemin kendisinedir. Bu da halkın nezdinde daha çok kabul görüyor ve farklılığımızı ortaya koyuyor” diye konuştu.

BİNGÖL HÜDA PAR’LA MADDİ VE MANEVİ OLARAK KALKINACAKTIR
Oy pusulasında HÜDA PAR’ın birinci sırada yer almasını çok olumlu ve avantajlı bulduklarını dile getiren Şenlik, “HÜDA PAR olarak Bingölümüzü hem manevi olarak hem de diğer belediyecilik hizmetleri olarak kalkındıracağız” şeklinde konuştu.

İŞTE HÜDA PAR’IN BİNGÖL PROJELERİ
Şenlik, Bingöl için hazırladıkları projeleri anlattı.

İşte o projeler:

SOSYAL PROJELER YEREL İSTİŞARE MECLİSLERİ: Her mahallenin sorunlarını görüşmek üzere STK yetkilileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle, toplumun sorunlarının çözümüne yönelik Yerel İstişare Meclisleri (YİM) kuracağız.

EVLİLİĞE TEŞVİK: Gençlerin bozulmaması için evliliğe özendirilecek ve bunun için projeler üreteceğiz. Yoksul gençlere evlilik yardımı, kızlara çeyiz yardımı, evli öğrencilere eğitim ve kira yardımı yapacağız.

AŞ EVLERİ: Yoksul ve muhtaçlar için sıcak yemek imkânı sunacak,
lokanta standartlarında (istenirse orda yenilebilecek) Aş Evleri açacağız.

ENGELSİZ YAŞAM: Engelli vatandaşların kaldırım yol ve ulaşım hizmetlerinden daha rahat faydalanabilmeleri için yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapılacak. Yeni yapılacak binalarda engellilere özel giriş yerleri projenin bir şartı olacaktır.

ISLAH MERKEZLERİ: Gençliğimizi sadece uyuşturucudan değil her türlü zararlı alışkanlıktan uzak tutmaya yönelik ıslah merkezleri oluşturacağız.

BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ: Her mahallede gençlerin ve kadınların rahat ulaşabilecekleri sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirebilecekleri ortamlar oluşturacağız.

PEMBE OTOBÜS: Karma toplu taşıma dışında, Pembe Otobüs (PEMBEBÜS) uygulamasını hayata geçireceğiz.

BİLGİ EDİNME MERKEZİ: Bilgi edinme merkezi kurarak halkımızın hizmetlerimiz hakkında bilgi edinmeleri için uygun ortamı sağlayacağız.

Bu anlamda halka şeffaf bir yönetim sunup bizleri denetlemelerini sağlamış olacağız.

- Bir bölgeye hizmet gidecekse kurumlar arası koordinasyonla götürülecektir.

- Yurt içi ve yurt dışından kardeş belediyecilik kapsamında her daim yeniliklere açık olacağız. Bu kapsamda ek gelir ve yardımları şehrimize sağlamış olacağız.

- Sosyal yardımlaşma ve duyarlılığının artırılması için STK’lar ile birlikte çalışıp İNFAK bilincinin oluşmasında katkıda bulunacağız.

- Halka daha ucuz ve daha kaliteli ekmek sunmak için ekmek fabrikasını daha işlev hale getireceğiz.

- Yoksul ve muhtaç aileleri tespit edip onların günlük ekmek ihtiyaçlarını servisle adreslerine bırakacağız.

İMAR PROJELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ: Deprem bölgesi olan Bingöl’ümüzde depreme dayanıklı ve daha modern konutların yapılmasını sağlamak için kentsel dönüşüm projesini yaygınlaştıracağız.

- İlçe ve köy garajları için yeni yerler oluşturacağız.

- Mevcut hükümet binasını kaldırıp altına katlı otopark, üstüne de büyük kent meydanı yapacağız.

- Hem halkın hem de pazar esnafının alış verişlerini daha rahat yapması için modern ve kapalı pazar yerlerini oluşturacağız.

- Daha rahat ve sağlığa uygun bir ortamda hayvan kesimi için şehrin dışında modern bir kesimhane yapacağız.

- Yarıda kalmış şehrin altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ettirilerek bir an evvel bitirilmesine hız vereceğiz.

- Aşağı çarşı mevkiinde yayalara ait yeni yollar yapacağız.
- Çocuk parklarının olmadığı mahallelere (Mirzan ve Yeşilyurt) yeni parklar yapacağız.

- Mirzan Mahallesi’ndeki seyir terasını yeniden gözden geçirip gerekli düzenlemeleri sağlayarak halkımızın hizmetine sokacağız.

ÇEVRE PROJELERİ ŞEHRİMİZ EVİMİZDİR: “Şehrimiz evimizdir” sloganı ile şehrin en az evlerimiz kadar temiz olmasını sağlayacağız.

- Kaldırım ve yol işgallerini önlemek için gerekli çalışmalar yapacağız. Gerekirse Maden Sokağı gibi bazı ticari alanları günün belli vakitlerinde araç trafiğine kapatacağız.

- Mirzan Mahallesi’nde olan vericileri mahalle içinden kaldırıp daha uygun bir yere taşıyacağız.

- Daha temiz bir BİNGÖL’e kavuşmak için daha modern araçlar alınarak çevre ve temizlik sorununu ortadan kaldıracağız. Bu konuda temizlik elemanlarının sayısı da artırılacaktır.

KÜLTÜR PROJELERİ
-Zaza Dili’nin kaybolmaması için üniversite ve STK’ların da desteğini alarak “Zaza Dili Enstitüsü ”nü kuracağız.

-SANAT: Öz kültürümüzü, örf ve adetlerimizi, ahlaki değerlerimizi işleyen sinema, tiyatro ve benzeri kültür ve sanat projelerinin hayata geçirilmesi ve teşvik edilmesinin önünü açmak için her türlü desteği sağlayacağız.

- Mahalle gençlerinin kötü alışkanlıklara bulaşmaması için güzel ahlak ve öz gelişim gibi konularda eğitimleri için kültür evlerini kuracağız.

- Uyuşturucu ve kötü alışkanlıkların bağımlısı gençlerimizin ıslahına yönelik rehabilitasyon merkezini kuracağız.

EĞİTİM PROJELERİ
SPOR: Gençliğin spor faaliyetleri özendirilecek. Özellikle çekirdekten profesyonel sporcu yetiştirmek için kurslar açtıracağız.

İŞSSİZLİK: Meslek edindirme kursları açarak şehrimize gelen yatırımcılar için ara eleman temini sağlayıp işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunacağız.
AİLE EĞİTİM MERKEZLERİ: Aile eğitim merkezleri kurarak STK’ların katılımıyla aile içi eğitim hizmetleri vermenin önünü açacağız.

TRAFİK VE ULAŞIM PROJELERİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALI YOLLAR: Maden sokağı gibi bazı cadde ve sokakları belli saatlerde araç trafiğine kapatarak yaya hizmetine sunacağız.

ARGE: Şehrin trafik, toplu ulaşım ve benzer sorunlarını çözmek yolunda ileri derecede uzmanlık isteyen konularda, alanında uzman, teorik -pratik bilgi sahipleriyle ARGE ve teknik proje ekiplerinin geliştirilmesini sağlayacağız.

- Elde edilen Otopark bedel ve ücretlerini sadece otoparklar için harcanacaktır. Bu şekilde bölge otoparkları yaparak trafiğin rahatlamasına katkı sağlanacaktır. Bu kapsamda Dörtyol otoparkının ve ilçe garajlarının yerlerine daha modern kapalı otoparklar yapacağız.

Mehmet Şenlik Kimdir?
1956 yılında Bingöl’ün Genç İlçesi Direkli Köyünde doğdu. Genç bölgesi ve Sivan Aşireti arasında iyi tanınan Hacı Rıza Şenlik’in oğludur. Ali Amik olarak tanınan dedesi; Şeyh Said Efendi’nin kıyamına bilfiil katılmıştır.
Gençlik yıllarında medrese tahsiline başlayan Şenlik, medrese eğitimini farklı il ve ilçelerde, bölgenin tanınmış seyda ve âlimlerinden ders alarak tamamladı. İlk, orta ve lise eğitimini ise dışarıdan tamamladı. 1980 yılında Genç ilçesi Merkez Kültür Camii’nde başladığı imamlıktan, yedi yıl sonra kendi isteğiyle ayrıldı.

Şenlik, İslami hizmetlerinden dolayı 1993 ile 2000 yılları arasında dört kez gözaltına alınarak, ağır işkencelere tabi tutuldu. Farklı zamanlarda üç kez tutuklanarak cezaevine konulan Şenlik, İslami davadan altı yıl cezaevi yattı. Aynı zamanda yazar olan Şenlik, “Peygamberler Tarihi” adlı Külliyatın ilk cildini de cezaevinde kaleme aldı.

Şenlik; kapatılan Mustazaf-Der Bingöl Şubesi Başkanlığını ve Çağrı-Der’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Halen Âlimler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcılığını yürütüyor. Şenlik, evli ve dokuz çocuk babasıdır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir