• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Başbakan`dan Başbuğ Açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili kararına ilişkin "Hayırlı olsun dileklerimi özellikle ifade etmek isterim. Bu konuda geçmişte benim Sayın Başbuğ ile ilgili düşüncelerimi biliyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, AK Parti`nin Malatya Belediye Meydanı`nda düzenlediği mitingin ardından Malatya Valiliğini ziyaret etti.

Valiliğe gelişinde Vali Vasip Şahin, vali yardımcıları ve valilik çalışanları tarafından karşılandı. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette yaklaşık bir saat valilikte kalan Erdoğan`a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, valilikten ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, Anayasa Mahkemesinin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili kararını değerlendirdi.

Erdoğan, "Hayırlı olsun dileklerimi özellikle ifade etmek isterim. Bu konuda geçmişte benim Sayın Başbuğ ile ilgili düşüncelerimi biliyorsunuz. Yerel mahkemenin kararı bizim için önemli fakat Cumhurbaşkanımızın özel yetkili mahkemelerle ilgili kanunu onaylaması sürece farklılık getirir mi getirmez mi onu tam bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

Yerel mahkeme ile yeni kurulacak olan ağır cezalarda kararın değerlendirmesinin söz konusu olacağını, Ankara`ya dönünce de konuya ilişkin tam değerlendirme yapıp, gerekli bilgileri alacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ben hayırlı olmasını diliyorum, temennim budur" dedi.

Başbakanlığa ait otobüsle valilikten ayrılan Erdoğan, kendisine tezahüratlarda bulunan gençlere de seslenerek, Malatya`daki ev sahiplikleri için teşekkür etti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir