• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Duruşma salonuna getirilen V.G`nin ifadesi neden alınmadı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da geçtiğimiz Kasım ayında başlayan  provokasyon tüm hızıyla devam ediyor. Bugün duruşması yapılan ve tahliyesi beklenen HÜDA PAR üyesi V.G’nin duruşma salonuna getirilmesine rağmen, ifadesinin neden alınmadığı kafalarda soru işareti bıraktı.

Yapılan komployu İlke Haber Ajansı’na  (İLKHA) anlatan V.G’nin  avukatı Serkan Topkan, müvekkilinin duruşma salonuna getirilmesine rağmen neden ifadesinin alınmadan tekrar cezaevine götürüldüğüne anlam veremediğini söyledi.

 “V.G’nin tahliyesi engellendi”
Aleyhinde hiçbir delil olmadan tutuklanan müvekkili V.G’nin bugün ilk duruşmasının yapıldığını ifade eden Topkan, duruşma öncesi ve sonrasında yaşanan komployu şöyle anlattı: “Müvekkilim V.G’nin  duruşmasından yaklaşık bir hafta  önce mahkeme bir karar aldı. Kararda V.G’nin can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle duruşmaya getirilmemesi şeklinde bir karar veriliyor ve bu karar cezaevi müdürlüğüne gönderiliyor. Nasıl olduysa bir hatadan dolayı müvekkilim bugün duruşma salonuna kadar getirildi. Duruşma salonunda hiçbir olay çıkmamasına rağmen, duruşma salonunun dışında yüzlerce, binlerce insan bulunmasına rağmen, sorunsuz bir şekilde geçen duruşmada, müvekkilimin yine can güvenliği tehlikesi varmış gibi uyduruk bir bahaneyle, tekrar cezaevine gönderilip, bugün tahliye edilmesi engellendi.”

 “Mahkeme bu işi uzatıyor”
Müvekkili V.G’nin cezaevinden çıkarıldığını kanıtlayan belgenin ellerinde olduğunu vurgulayan Topkan, “Buna ilişkin UYAP’tan belgeleri çıkardık. Müvekkilimin cezaevinden çıkarıldığı saat, cezaevine tekrar götürüldüğü saat, buna ilişkin tutanak ve bütün belgeler mevcuttur. Batman kamuoyu gördü ki böyle bir duruşmanın yapılmasında hiçbir sakınca yok, insanlar duyarlı ve olay çıkma ihtimali yok. Mahkemenin müvekkilimi cezaevine geri göndermesi üzerine, cezaevinden mahkeme salonuna görüntü ve ses aktarımı yöntemiyle müvekkilimin tekrar ifadesinin alınmasını ve gerekiyorsa tahliye edilmesini talep ettik. Mahkeme hiçbir gerekçe göstermeden bu talebimizi de red etti. Bu da mahkemenin bu işi uzatmaya çalıştığının bir göstergesidir bizce.” diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen görgü tanıklarından aldığımız önemli bir bilgiye göre ise, mahkeme başkanının  komutana, yanlışlıkla adliyeye getirilen V.G’nin ‘kimse görmeden cezaevine geri götürün’ dediği ileri sürüldü.
 
Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ayın 20’sinde gerekli güvenlik önlemlerinin olmaması gerekçesiyle V.G’nin bugünkü duruşmaya çıkarılmaması yönünde karar almıştı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir