• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Bismil`de BDP`lilerden seri provokasyonlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın Bismil ilçesinde düzenlediği miting sonrası PKK/BDP’liler yine HÜDA PAR’a saldırdı. Miting öncesi de BDP seçim anons arabasının üzerinde bulunan bir grup, HÜDA PAR flamalarını koparıp ateşe verdi.

Miting sonrası dağılan PKK/BDP’liler yine provokasyon çıkardı. PKK/BDP’liler, HÜDA PAR’ın Barış Bulvarı üzerinde bulunan seçim lokaline saldırarak lokalin camlarını kırdı.

Olay sırasında lokalde bulunan bazı HÜDA PAR üyeleri grubu geri püskürttü. Saldırı sonrası birçok HÜDA PAR üyesi lokalde toplanırken, olay yerine giden HÜDA PAR İlçe Başkanı Ali Bilmez, provokasyonlara gelinmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

HÜDA PAR üye ve gönüllülerinin sağduyusu sayesinde herhangi bir yaralanma meydana gelmedi.

Saldırı hakkında olay yerinde açıklama yapan Ali Bilmez, Selahattin Demirtaş’ın her gittiği yerde böyle provokasyonların yaşandığına dikkat çekti.

“Demirtaş’ın ‘Olay çıkarmayın` sözleri bir paroladır.”

Selahattin Demirtaş’ın mitingde yaptığı açıklamaları hatırlatan Bilmez, “Demirtaş her mitingde olay çıkarmayın diye telkinlerde bulunuyor. Ancak her nedense Demirtaş’ın bu açıklamalarından sonra, daima saldırılar meydana geliyor. Demirtaş’ın ‘Olay çıkarmayın! kelimeleri adete bir paroladır. Aslında bunun tam tersini söylemek istiyor. Yani ‘olay çıkarın’ diyor.” ifadelerini kullandı.

Miting sonrası kalabalık bir grubun seçim lokalinin önünden geçerken taşlarla lokalin camlarını kırdıklarını aktaran Bilmez,  “Selahattin Demirtaş ve yandaşlarının yaptığı bu hareketi, halkımızın vicdanına bırakıyoruz.İnşallah 30 Mart’ta Demirtaş ve yandaşları seçim sandığında boğulacaklar.Bundan  sonra da memleketimizde böyle bir şey olmaz. Temennimiz budur.” dedi.

Bilmez son olarak sağduyulu davranarak provokasyonlara gelmeyen HÜDA PAR üye ve gönüllülerine teşekkür etti.

Öte yandan saldırı sonrası  polis HÜDA PAR ilçe binası önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Hatırlanacağı üzere PKK/BDP’liler önceki akşam da HÜDA PAR binasına saldırarak parti üyesi birini yaralamıştı. (Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir