• DOLAR 32.508
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2490.215
  • ...
Yazar Özkan Yaman gençlerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi’nde 2014 Ocak ayında kurulan Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, Üniversitenin konferans salonunda “İdeal Gençlik” adlı konferans düzenledi. Konferansa ise üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi.

 

Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, eğitimciler, üniversiteli öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

M.Şah Avşin’in sunuculuğunu yaptığı program, Mücahit Tufan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Programın selamlama konuşmasını yapan Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Ahmet Altundaş, kurdukları ideal gençlik hakkında bilgi aktardı. Günümüz gençlerin inancından, kültüründen, ahlak ve maneviyatından bilinçli bir şekilde uzaklaştırıldığını gördüklerini söyleyen Altundaş, “Günübirlik yaşayıp yarını düşünmeyen şehvet, arzu ve tutkularının esiri olma yolunda giden bir gençlikle karşı karşıyayız. Öyle bir gençlik ki içinde yaşadığı toplumdan uzak, toplumuna faydası olmayan bilakis zararlı hale gelmiş bir gençlik. İşte bizler ideal gençler olarak hedefimiz geleceğimiz olan gençlerimizi özüne döndürerek inancıyla, kültürüyle barışık, dinine, toplumuna faydalı, birikimli ve eğitimli ideal bir gençlik oluşturmaktır.” dedi.

 

Selamlama konuşmasının ardından sevgi ilahi grubunun ilahi dinletisiyle program devam etti.

Daha sonra Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, ‘ideal gençlik’ konulu bir konuşma yaptı.

Özellikle sosyal medyanın gençler üzerinde çok etki yaptığını ve bu etkinin gençleri bozduğunu ifade eden Yaman, bir insanın ilk olarak kendisini hangi şekliyle tanıtmak istediğini bilmesi gerektiğini söyledi. Gençlerin kendi yollarını İslam yoluyla birleştirmesi ve hedeflerini İslamın ön gördüğü şekliyle koyması gerektiğini vurgulayan Yaman, Allah’ın insanlara ayette kendisine sadece kulluk etmek gerektiğini söylediğini belirtti.

 

Allah’ın insan olan herkese yardım ettiğini dile getiren Yaman, o yüzden Allah’a bağlılığımızı sürekli göstermemiz gerektiğini savundu. Allah’ın kitabına ve Peygamberimizin sünnetine uymamız gerektiğini sözlerine ekleyen Yaman, “Kim llah’ın ve peygamberinin yolunu takip ederse ne yoldan sapar ne de başarısız olur.” dedi.

 

Batının modernizminin Müslüman gençlerin yaşam tarzına girdiğini söyleyen Yaman, Müslüman gençlerin İslamı kendine model seçmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

İlahi dinletisinin ardından program sonunda çekilişle hediyeler verildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir