• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
"Emin insanların yönetimine talip olun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı, Ömerli ilçesinde “Seçim bürosu açılışı ve aday tanıtım” programı düzenledi.

 

 

Saat: 10.00’da başlayan programa Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Şani, Genel İdare Kurulu üyesi Şehzade Demir, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, ilçe belediye başkan adayları, parti üyeleri, kanaat önderleri ve yerel halk katıldı.

 

 

Konvoy şeklinde Ömerli ilçesine giren HÜDA PAR heyeti, şehir turu attı, ardından açılışın yapılacağı Seçim Bürosu önüne geldi.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç ve HÜDA PAR Ömerli İlçe Belediye Başkan Adayı Şehmus Demir birer konuşama yaptılar.

 

 

“HÜDA PAR adayları hakkın ve halkın hizmetkârıdır”

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, adaylarının önce hakkın sonra da halkın hizmetinde olacağını söyledi. Ömerli halkına seslenen Temel, halkı değerli, sadık ve emin insanların yönetimine talip olmaya davet etti.

 

 

“Allah’tan korkan bir partiyiz”

Temel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler İslami referans alan ve Allah’tan korkan bir partiyiz. Fertlerimizin, adaylarımızın ve üyelerimiz kalbinde Allah’tan başka bir korku yoktur. Bizden; İslam’a, Kur’an’a ve Sünnete aykırı tek bir farklı adım göremeyeceksiniz. Siz öyle güzel insanlar göreceksiniz ki, öyle güzel idarecilerle tanışacaksınız ki geçmişinize hayıflanacaksınız. Bölgenin iki temel problemi vardır. Birisi fakirlik, diğeri cehalettir. Biz, bunlarla da mücadele edeceğiz.”

 

 

“Muhammed-i idarenin modelini size hediye edeceğiz”

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, HÜDA PAR’ın açılmasıyla illerin, ilçelerin, beldelerin ve köylerin yeşerdiğini dile getirerek, “Devlet ve dünyanın da yeşereceğini göreceksiniz.” dedi. 

 

 

HÜDA PAR’ın amacından bahseden Kılınç, “HÜDA PAR’ın amacı hem dünya hem de ahiret saadetidir.  HÜDA PAR, kurulduğunda programını İslam’a göre ayarladı. Bizler inşallah Ömerli halkına da İslami bir devletin küçük bir modelini hediye edeceğiz. Muhammed-i idarenin modelini size hediye edeceğiz. Allah Resulü, Medine’de İslam devletini kurduğu zaman ilk icraatı şehrin imarı olmuştur. Bizlerde belediyeleri kazanırsak ilk icraatımız şehrin imarı olacaktır.” dedi.

 

 

“Hep beraber ‘Hür dava’ diyeceğiz”

Son olarak kürsüye çıkan HÜDA PAR Ömerli İlçe Belediye Başkan Adayı Şehmus Demir, bugüne kadar birçok siyasetçi gördüklerini, koyun postuna bürünmüş kurt siyasetçilerin döneminin bittiğini söyledi.

 

 

“Söz verip de sözünü yerine getirmeyenlerin dönemi geride kaldı” diyen Demir, “HÜDA PAR olarak sizlere asla yalan söylemeyeceğiz, Efendimizin buyurduğu gibi ‘Bizi aldatan bizden değildir’ hadisine riayet ederek sizleri aldatmayacağız. Bizler belediyelerin malını yetim malı gibi koruyacağız. Sadece maddiyatla değil, maneviyatla da ilgileneceğiz. Ömerli, 20 yıldır hep aynı kalmış, bunu hak etmiyorsunuz. Hep beraber el ele vererek hür dava diyeceğiz inşallah.” diye konuştu.

 

Seçim lokali tekbir ve salâvatlar eşliğinde açıldı

Yapılan konuşmalar ve duanın ardından Seçim Bürosu’nun açılışına geçildi. Seçim lokalinin kurdelesi tekbir ve salavatlar eşliğinde kesildi. Son olarak katılımcılara ikramlar yapıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir