• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
"Dr.Türe görevine iade edilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Şırnak’ta Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan Dr. Mehmet Zeki Türe’nin, “İlçe Kaymakamı’nın rahatsızlanan eşine bakmak üzere kaymakamın evine gitmediği” gerekçesiyle aile hekimliği sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu, Batman Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu ve SES Batman Şubesi basın açıklaması yaptı.

 

İl Sağlık Müdürlüğü’nde saat: 12.30’da yapılan basın açıklamasını Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Komisyon Başkanı Erdoğan Pekkolay okudu.

 

Dr Mehmet Zeki Türe’nin görev yaptığı sırada yaşanan olayı anlatan Pekkolay, Dr.Türe’nin hastalanan Kaymakamın eşine bakmak için evine gitmediği için sözleşmesinin feshedildiği söyledi.

 

Pekkolay açıklamasında, “Dr Mehmet Zeki Türe’ye bu olaydan sonra başlamışlar baskı yapmaya; ancak her hastasına eşit davranacağına yemin etmiş ve bu yeminine sadık kalmış meslektaşımız kaymakam baskısına karşı hekimlik ilkelerini çiğnetmemiştir. Tüm bunların öcünü fazlasıyla almak gayesiyle harekete geçen ilin yöneticileri, her Aile Hekimi gibi iş güvencesinden yoksun çalışan Dr. Mehmet Zeki Türe’nin üstüne 10 kişilik denetim heyetleri göndererek, oracıkta ferman yazmışlar.  Sözleşmesinde bulunan cezalardan epey gayret sarf ederek 95 puan ceza vermişler. Sonra bakmışlar ki bu puan sözleşme feshine yetmiyor. Tekrar bir soruşturma ve 45 puan ceza daha. Sevinçle, sözleşmesini anında feshetmişler” ifadelerini kullandı.

 

Bununla Sağlık Bakanlığı’nın demokratik yöntemlerle hak talep eden sağlık çalışanını baskı altına aldığını iddia eden Pekkolay, “Sağlık Bakanlığı, ASM çalışanlarının örgütlü hak alma mücadelesini zayıflatmayı, korku salmayı, onları yıldırmayı amaçlamaktadır. İdarecilere soruşturmaların, sarı zarfların, ceza puanlarının, sağlık çalışanlarının örgütlü mücadelesini durduramayacağını biliniz diyoruz” şeklinde açıklamasını sürdürdü.

 

Açıklamanın devamında Pekkolay, sağlık alanında yaşananların sağlık emekçilerinin her gün uğradığı şiddetten, sözleşme fesihlerine, idari baskılara, mesleğinden soğumaya, gelecek kaygısına, mesleğini gereği gibi yapamama haline getirdiğini belirtti.

 

Pekkolay daha sonra meslektaşımıza reva görülen uygulama karşısında bu olayın müfettişlerce ivedilikle ve hakkaniyet ölçülerinde incelenmesini, görevini kötüye kullandığına inandığımız Vali, Kaymakam ve Halk Sağlığı Müdürü hakkında soruşturma açılmasını ve gerekli cezalara çarptırılmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Olay anında acil serviste mesleğini yapan Hekimi evine çağırarak, halkın sağlığını tehlikeye atan, yetkisini kamusal amaç dışında kişisel çıkarı için kullanan Güçlükonak Kaymakamı hakkında gerekli adli ve idari soruşturmanın ayrıca yapılmasını isteyen Pekkolay, “Meslektaşımızın Sözleşme Feshinin iptal edilmesini, görevine iade edilmesini, kendisine bu yaşatılanlardan dolayı da özür dilenmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Pekkolay açıklamasının sonunda, “Meslektaşımıza uygulanan haksız tutumu tekrardan kınarken, hak alma mücadelemizi sonuna kadar büyük bir kararlılıkla sürdüreceğimizi bildiririz. Dr. Mehmet Zeki Türe arkadaşımız yalnız değildir, meslektaşımızın yaptıklarını sahipleniyoruz! İyi hekimlik değerlerini her zaman savunacağız!” şeklinde tepki gösterdi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir