• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Bingöl`de `Hayat Boyu Öğrenme çalışmaları` değerlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hayat Boyu Öğrenme Kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Sarı, “Değerli katılımcılar, bizim bu toplantıları yapma gayemiz örgün eğitimdeki öğrencilerimizin yanında yetişkinlerin bu eğitimlere katılmalarını sağlamak. Okul çağındaki öğrencilerimize biz kurslar ve eğitimler düzenliyoruz. Biz bu yetişkinlerimizi sadece üniversite kapılarına yönlendirerek değil çok küçük bir zaman dilimi ve az sayıda alacağı dersler ve eğitimle belki de hayatına yön vereceği meslekler kazandıracağız. Bu yetişkinlerimize geçimlerini sağlayacakları meslekler kazandırabiliriz. Günümüzde, geçmişte var olan mesleklere ilaveten gelişen teknoloji ile yeni meslekler ve alanlar oluştu.

Yeni gelişmelerle çok değişik meslek grupları artık sistemin içinde oluştu. Bu gün Bingöl’de ihtiyaç duyulan bazı meslekler yaşlı bakımı, çocuk bakımı, ön muhasebe mesleklerinin yanı sıra yine Endüstri Meslek Liselerimizin üzerinden çok sayıda kurslar açabiliriz. Ben koordineli yapılacak çalışmalarla yetişkin eğitiminde Bingöl’ü hak ettiği yere taşıyacağımıza inanıyorum.’’dedi. 

Toplantının açılış konuşmasının ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılı Halk Eğitim Merkezlerinin birinci dönem çalışmalarının değerlendirilmesi, ikinci dönemde yapılacak faaliyetlerin belirlenmesi günden maddelerinin ele alındığı toplantı dilek ve temennilerle son buldu.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir