• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Mahkumlar `Yasin Demir`e Özgürlük` için seferber oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezaevindeyken Hepatit C ve süper deltoenfeksiyonlarına yakalanan ve 14 yıldır cezaevinde bulunan Yasin Demir’in özgürlüğüne kavuşması için duyarlı bir adım da, mahkûmlardan geldi. 

Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan mahkûmlar, Ankara Sincan F tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Hepatit C hastası Demir’in, özgürlüğüne kavuşması için başlatılan imza kampanyasına imzalarıyla destek verdi. 

Geçtiğimiz haftalarda araştırmacı yazar Zeynep Bozdaş’ın Yasin Demir’in özgürlüğü için başlattığı imza kampanyasına desten veren Bayburt M tipi Cezaevinde bulunan 26 mahkûm imza topladı. 

Aralarında Naşit Tutar, İskender Tutar, Fırat Nart ve Hacı Bayancuk’un da bulunduğu mahkûmların verdiği imza kampanyasının dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “ Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan biz hükümlü ve tutuklular, 14 yıldır cezaevinde bulunan ve cezaevindeyken Hepatit C ve süper deltoenfeksiyonu hastalıklarına yakalanan Yasin Demir’in özgürlüğüne, kavuşması için başlatılan imza kampanyasına destek verdiğimizi, aşağıda yazılı bulunan isimlerimizin karşısındaki imzalarımızla belirtiyoruz. Bu vesileyle, cezaevinde tedavisi olmadığı ve gün geçtikçe ölüme, bir adım daha yaklaştığı halde Yasin Demir’in bir an önce cezaevinden salıverilmesi ve aynı durumda bulunan tüm hasta mahkûmların özgürlüğüne kavuşmaları için sürekli her türlü kolaylığın sağlanmasını bekliyoruz. 

Allah, tüm hasta mahkûmlara acil şifalar nasip etsin ve onları bir an önce, özgürlüklerine, kavuşturup tedavilerini rahat bir şekilde yapabilmelerini nasip etsin. Âmin!”   (Zeki Aras - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir