• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve İlçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`da yayın yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

VANSESİ GAZETESİ

EHLİYET SINAVINDA `TOPLU KOPYA` İDDİASI: Van`da yapılan ehliyet sınavında toplu kopya çekildiği iddiasıyla 79 kişi gözaltına alındı. bir ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, iki sürücü kursuna operasyon düzenledi. Okullarda ehliyet sınavına girenlere SMS ile kopya gönderildiğini tespit eden KOM ekibi, kent merkezindeki değişik okullarda sınava giren ve aralarında kadınların da bulunduğu 79 kişiyi gözaltına aldı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

BAYRAM ÖNCESİ 5 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI: Erciş Belediye Başkanlığı tarafından ilçe merkezinde mağdur ve muhtaç durumda bulunan 5 bin aileye Ramazan Bayramı öncesinde gıda yardımı yapılmaya başlandı. Karaloğlu, şehit aileleri ile iftarda buluştu: Van Valiliği tarafından Edremit Yolu üzerindeki bir otelde şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verildi.

TRAFİK KAZASI: 6 YARALI: Van`da meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralanırken, kaza sonrası araçta sıkışan sürücü itfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

219 CAMİDE SOMALİ HALKI İÇİN 115 BİN TL TOPLANDI: Van İl Müftülüğü`nün, geçtiğimiz Cuma Namazı sonrası 219 camide Somali için düzenlediği yardım kampanyasında 115 bin TL para toplandığı belirtildi.

KAÇAK ŞAHIS OPERASYONU: İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Van-Erciş karayolunun 45`nci kilometresinde yaptığı 5 ayrı çalışma sonucu yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 61 Pakistanlı ve 34 Afganistanlı olmak üzere toplam 95 kaçak şahıs yakaladı.

VANHAVADİS GAZETESİ:

Bölge İstişare" toplantısı Van`da yapılacak: Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Ferit Baş, MÜSİAD`ın `Bölge İstişare Toplantısı`nın Van`da yapacağını söyledi.

ÇALDIRAN`DA 20 BİN LİTRE KAÇAK MOTORİN ELE GEÇİRİLDİ: Van`ın Çaldıran ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalarda araziye terk edilmiş 20 bin 510 litre kaçak motorin ele geçirildi.

EDREMİT`TE HAYVAN HIRSIZLIĞI: Van`ın Edremit ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler girdikleri bir ahırdan 7 büyükbaş hayvan çaldı.

ELİNDE DÜŞÜRDÜĞÜ SİLAH İLE VURULDU: Van`ın Çatak ilçesinde bir kişi, koyun otlattığı sıra yanında taşıdığı tüfeğin yere düşmesiyle ateş alması sonucu yaralandı.

ŞEHRİVAN GAZETESİ:

Kömür Dağıtımı Start Aldı: Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dar gelirli vatandaşlara yapılacak kömür dağıtımı başladı.

Yeni otogar 300 dönüm araziye yapılacak: Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Van`ın Büyükşehir olması nedeniyle Belediye`nin Bölge Hastanesi karşısında yapmayı planladığı Şehirlerarası Otobüs Terminali`nin Erciş yolunda 300 dönümlük araziye yapılması için devreye girdi. Van Ekonomi Konseyi`ni harekete geçiren VATSO Vali Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya ile görüşerek otogarın Erciş yolu üzerine alınmasını sağladı.

MERKÜRTV HABER:

YYÜ`de Eczacılık Fakültesi Açılıyor: Yüzüncü Yıl Üniversitesi`ne Bakanlar Kurulu kararı ile Eczacılık Fakültesi`nin kurulmasına karar verildi.

VANTV HABER:

Mimarların Çarpık Yapılaşma Tepkisi: Mimarlar Odası Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şahabettin Öztürk 2023 yılının turizm kenti olmaya aday gösterilen Van şehri için kıyı şeridinin talan edilmesi turistik değeri acısında üzüntü verici bir durum olduğunu belirtti.

Van Kalesi`nde Kaçak Kazı Yapan 2 Kişi Yakalandı: Van Kalesi`nde dün gece kaçak kazı yapan biri Alman 2 kişi yakalanırken, kaçan 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Van Kiliminin Üretimi Durma Noktasına Geldi: Çok ucuz fiyata satılan ve bu nedenle daha fazla tercih edilen halılar, el emeği göz nuru olan Van kiliminin üretimini adeta bitirdiği belirtildi.

Murat Dalgın - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir