• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Ağri Mustazaflar Cemiyeti 150 aileye yardımda bulundu-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yardım Komisyonu ülkelerindeki savaşlardan kaçıp Ağrı’ya yerleşen Suriyeli ve Afganistanlı kişilerin de içinde bulunduğu 150 muhtaç aileye ayni ve nakdi yardımda bulundu.

"İmkanlarımız kıt olduğu halde bütün ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz"

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yadım Komisyonunun Şubat ayı yardım faaliyetini açıklayan komisyon başkanı Suat Nogay, ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.  Nogay, “Yardım Komisyonu olarak şubemizin üye ve gönüllülerinden oluşan 7 ekip halinde muhtaç ailelerimizi evlerinde ziyaret ederek çaylarını içtik ve aynı zamanda yardımlarımızı teslim ettik. Ziyaret ettiğimiz ailelerimize hakkı ve sabrı tavsiye ettik. Dertlerine ortak olup sıkıntıları tarafımızca not edildi. Ailesinin geçimini tablacılık ile sağlayan bir vatandaş çalınan tablası için bize başvuru yaptı. Elimizden geldiğince sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Yolda kalmış bir vatandaşın biletini keserek, yol masrafını karşıladık. Toplamda ülkelerindeki savaştan kaçıp Ağrı’ya yerleşen Suriyeli ve Afganistanlı ailelerinde içinde bulunduğu 150 aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Aynı zamanda bize başvuran aile sayısı 500’ün üzerinde. Gerçekten hepsine yetişemiyoruz. Ve hepsi mağdur. İstiyoruz ki her ay hepsine yardımda bulunalım ama imkanlarımız sınırlıdır. “ dedi. 

"İslam kardeşliği tesis edilmeli"

Nogay, kardeşliğin pekişmesi için yardım faaliyetine katkıda bulunmanın önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:” Üstad Bediüzzamanın şu güzel sözlerini şiar edinmeliyiz. Üstad, bu topluma musallat olan nice hastalıklar var olduğunu ve  bunlardan bazıları cehalet, düşmanlık, hayasızlık, fakirlik olduğunu söylüyor. Üstad reçete olarak şunları sunmuştur,’ Cehalete karşı ilimle başa çıkılır, düşmanlığa karşı kardeşliğin, hayasızlığa karşı örtünmenin, fakirliğe karşı ise yardımlaşma yapılarak başa çıkılır’ diyor. Bizlerde bu toplumun sağlam ve güzel olabilmesi için Üstad Bediiüzzaman’ın belirttiği hususlarda hassas olmamız gerekiyor. Hayırsever kardeşlerimiz bu çalışmalarımızda katkı sağlayarak, muhtaç ailelerimizi ziyaret edip dertlerine ortak olmaları İslam kardeşliğini pekiştirecektir.” (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir