• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
HÜDA PAR: Referansımız İslam Gayemiz Allah
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Dargeçit ve Savur ilçe merkez seçim lokalleri, tekbir ve salavatlarla açıldı. 

Açılışlar öncesinde konvoy halinde ilçelerde tur atan HÜDA PAR’lılara halk büyük ilgi gösterdi. Seçim bürolarının açılışı için düzenlenen programlara   HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, GİK üyeleri, çevre il ve ilçe başkanları ile kadınların da aralarında bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı. 

Dargeçit’te düzenlenen program Nimetullah Bahadır Hoca’nın Kur`an-ı Kerim tilaveti başladı. Açılış konuşmasını yapan Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç, Dargeçit  belediye başkan adayı Abdurrahman Seyhan ile Savur belediye başkan adayı Kemal Kaya’yı halka takdim etti. 

Programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Yardımcısı Bahattin Temel ‘’Biz HÜDA PAR olarak bu gün sizin şehrinize hayırlı bir kapı açıyoruz. Bizler referansımızın İslam olduğunu söylüyoruz. Hedef ve gayemizin Allah olduğunu beyan etmekle işe başladık. Bizler işimizin esasına hamdolsun Allah’ın rızasını koymuşuz. Bizim halkımız iliklerine kadar zulüm yaşadılar, zulüm gördüler. Bu dağlarımız, taşlarımız dile gelseler zalimlerin zulmünden feryat figan edecekler. Ama Allah ın izni ile HÜDA PAR  anlayışıyla bu zulme karşı bir kaldırış, bir direniş olarak sizin sedanız olacağız. Bizim hedefimiz ne a partisidir ne b partisidir, onlar da siyasetlerini yapsınlar. Zaten siyaset sahnesindedirler. Bizim onlarla bir işimiz yoktur. Onlar kendi işlerini yaparlar biz de kendi işimizi yaparız. Biz kimsenin oyunu bölmek için gelmemişiz. Bizler Müslüman halkımızın oylarına talibiz. Bizler size hizmet etmeye namzetiz. Bu gün iyi bakın iyi inceleyin, bu gün kim Kürt halkının selametini istiyorsa Kürt beldelerine selamet getirmelidir. Kürt beldelerine huzur getirmelidir.’’ dedi. 

HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Mahmut Kılınç da yaptığı konuşmada, “İnşallah 31 Mart sabahı yakalarımızda bulunan rozetleri çıkarak halkımızın önünde olacağız. Bundan halkımızın şüphesi olmasın. Adil bir idare inşa etmek için halkımıza söz vererek yola  çıktık. Hz. Ömer’in adaleti, Hz. Ebubekir’in sadakati,  Hz. Ali’nin cesareti ile bu  yolu sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı. 

HÜDA PAR Dargeçit Belediye Başkan Adayı Abdurrhaman  Seyhan ise  “İnşallah 30 Mart sabahı biz Dargeçit halkından eminiz, bu halk sandık başında iyi bir karar verecek. Bu sefer Dargeçit’e hizmetin geleceğine, Hakk’ın geleceğine, zulmün Dargeçit’ten kalkacağı, güzel bir ahlakın ve iyi bir edebin Dargeçit’e gelmesini karar vereceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

Savur’da seçimi bürosunun açılış programında konuşan HÜDA PAR  Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, 30 Mart günü halkın sadece belediye başkanını ve meclis üyelerini seçmeyeceğine değinerek, “30 Martta sizler çocuklarınızın istikbalini, memleketin geleceğini de belirleyeceksiniz. İnanca, kimliğe ve hizmete oy vereceksiniz. Oyunuzu; dinimize ve dilimize, inancımıza ve kimliğimize sahip çıkan dürüst ve emin temsilcilerinize oy verin. Bizi diğerlerinde ayıran kadrolarımızın dürüst olması ve halkın içinden gelen kişiler olmalarıdır.” dedi. 

HÜDA PAR Savur Belediye Başkan Kaya;  “Biz Allah’tan korkan insanlarız. Partimiz İslam’ı referans almıştır. Allah’ın hakkını gözetenler, hele hele kul hakkını daha çok gözeteceklerdir. Biz göreve geldiğimizde sadece maddi sorunlarla ilgilenmeyeceğiz. Gençliğimizin içine düştüğü ahlaki çöküntüden de onları kurtarmak için manevi alanlarda da çalışmalar yapacağız.” şeklinde konuştu.(Adnan Oğuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir