• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Ebu Zuhri, Mısır Büyükelçisini Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Ramallah`taki Mısır büyükelçisi Vail Atiyye`nin bazı Filistinli gruplara Mısır mahkemesinin verdiği karardan sonra Hamas`a karşı tavır almaları için baskı yapmasını kınadı.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, dün (5 Mart Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, Mısır büyükelçisinden bu tür davranışlarda bulunmaya son vermesi ve diplomatik konumuna saygı duyması talep edildi. Ebu Zuhri, Büyükelçi Vail Atiyye`den Filistin`in iç işlerine olumsuz bir şekilde müdahale etmemesini istedi.

Hamas Hareketi sözcüsü, Mısır Büyükelçisi`nin Hamas aleyhinde tavır almaları için yaptığı baskılara boyun eğmeyen Filistinli grupların tavrına övgüde bulundu.

Kahire`deki Acil İşler Mahkemesi, Mısırlı bir avukat tarafından Hamas Hareketi aleyhinde açılan davayı önceki gün (4 Mart Salı) karara bağlayarak Hamas`ın terör örgütü olduğuna, faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ofislerinin kapatılmasına hükmetmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir