• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Beyazsu hattı patladı, TOKİ`nin çevresi sular altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe İlçe merkezinde bulunan  TOKİ semtinden geçen  Beyazsu hattı patladı. Boru hattının patlaması sonucu, sular altında kalan  inşaatına  yeni başlanan i bazı temellerde  ciddi zararlar meydana geldi. 

Kızıltepe İlçe belediyesi Su işlerinden gelen bir ekip, suyun yönünü değiştirerek, TOKİ binalarının  zarar görmesinin önüne geçti. 

Başlattığı İnşaatının temelini yeni atan Mahsum Sezer, ilgililerin  geç müdahalesinden yakınarak, “Geceleyin saat 01.00 ‘de bizim bekçi bize su hattının  patladığını iletti. Biz de hemen yetkililere müracaat ettik, fakat patlayan Beyazsu boru hattı saat 05.00’e kadar aktı. Daha sonra boru vanasını Nusaybin’den kapatıldığını  öğrendik. Biz yetkililerden gereken desteği alamadık. 2 Bin metrekarelik iki bodrumlu inşaat alanımız, şu an 18 bine yakın metreküp su dolmuş. Bu suyu tahliye etmek başlı başına sorundur. Yetkililer boru hattı patlamasına geç müdahale etti. İnşaat temellerimiz dolduktan sonra 300 metre ilerideki Kızıltepe Devlet Hastanesi bodrumu da su dolacaktı. Biz bugün temele beton dökecektik başımıza bu geldi. Yaklaşık zararımızın 300-350 bin lira olduğunu tahmin ediyorum. Şebeke boru hattında kalitesiz malzeme kullanıldığından defalarca patlamalara şahit oluyoruz. İsteğimiz yetkililerin su boru hatlarının daha güvenli mevkilerden geçirmesidir” ifadelerini kullandı.   (Masum Erden-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir