• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
Hırka-i Şerif Diyarbakır`da Ziyaretçi Akınına Uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

DİYARBAKIR- Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Diyarbakır şubesi tarafından teravih namazından sonra halkın ziyaretine açılan Hırka-i Şerif, binlerce kişinin ziyaretine uğradı, halkın yoğun ilgi gösterdiği ziyaret esnasında duygu doruğa çıktı.

Teravih Namazından sonra çevre camilerde halk akın akın dernek binasına gelerek Hırka-i Şerifi ziyaret için ön sıralarda yer aldı. Binlerce kişi, Hırka-i Şerifin dernek binasına gelmesini salâvat, ilahi ve ezgiler ile karşıladı. Kur`an-ı Kerim okunmasıyla başlanan törenden sonra Hırka-i Şerifi Dernek yetkilileri elinde gören heyecanlı kitle bir anda tekbir ve salâvatlar ile heyecanlarını zirveye çıkardı.

Dernek yetkililerinin halkı zaman zaman kontrol altında tutamadığı gözlenirken, sık sık, ziyaretçilere izdihama sebep olmamaları için ricada bulundular. Dernek yetkililerinin "sanki Peygamber Efendimizi bekler gibi bir tavır içine girin" demesi ile heyecandan dolayı ağlayanlar oldu. Gözleri görmeyenlerinde Hırka-i Şerfi ziyaret etmeleri ayrıca bur duygu atmosferinin yaşanmasına sebep oldu.

Hırka-i Şerifi üçer defa öpen halkın, ziyaretin uzamasından dolayı yetkililer, halka ricada bulunarak birer defa öpmelerini talep etti. Ziyaret sırasında ziyaretçilerden bazılarının cep telefonuyla görüntü ve fotoğraf çekerken, bir defa ziyaretten sonra tekrar ziyaret için sıraya girdikleri görüldü.

Bu arada izdiham yaşanmaması için halk dernek binasının dışında sıraya girerek sıranın kendilerine gelmelerini salâvat ve tekbirler ile beklediler.
Ziyarete gelen halk; "Keşke sürekli bu tür manevi programlar olsa, inanın kendimizi peygamberi ziyaret etmiş gibi gördük, çok çok heyecanlıyız, Allah bu programı düzenleyenlerden Hırka-ı şerifi ziyaret etmemize vesile olanlardan razı olsun" diyerek duygularını dile getirdiler.

Hırka-i Şerif, Hz. Peygamberin(sav) Mirac`a çıkarken giydiği hırka olarak biliniyor. Hırka daha sonra Peygamber Efendimizin vasiyeti üzerine Hz. Ali ve Hz. Ömer aracılığıyla Hz Veysel Karani`ye hediye edildi. Saat 22.00 sıralarından başlayan Hırka-i Şerif ziyareti 23.30`da sona erdi.

Osman İçli - İLKHA

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir