• DOLAR 32.571
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2435.937
  • ...
Temel,`Elimizden geldiği kadar sulhtan yana olacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M.Bahattin Temel, saldırıya uğrayan Kızıltepe ilçe teşkilatını ve saldırıda yaralanan partilileri  ziyaret etti.

Hür Dava Partisi genel başkan yardımcısı Bahattin saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

Temel, Kızıltepe ilçe teşkilatına ziyarette bulunduktan sonra, saldırıda yaralanan  partilileri hastanede ziyaret eden HÜDA PAR  Genel Başkan Yardımcısı M.Bahattin Temel ve beraberindeki heyet, yaralılara Allah’tan şifa dileğinde bulundu.
Temel, daha sonra Hür Dava Partisi ilçe teşkilatında parti üye ve gönüllüleriyle bir araya gelerek bir konuşma yaptı.

Konuşmasında halkın huzuru için ellerinden geldiği kadar sulhtan yana olacaklarını belirten Temel, “Kızıltepe ilçe teşkilatına yapılan saldırılar ne ilktir ne de son olacaktır. İslam tarihinden bugüne kadar, bunun gibi olaylar başımıza gelmiş ve bizler bunlara yabancı değiliz. Müslümanlar arasında, özellikle de bölgemizde birlik ve beraberlikten yanayız. Temennimiz Bölgemizde her kesimin birbirine buğz etmeyip, tahammül etmesi gerekiyor. Çünkü halkımızın huzura ihtiyacı vardır. Kim olursa olsun halkın huzurunu bozmaya çalışan, bu halka büyük bir ihanet etmiştir. Bozmak kolaydır ama yapmak çok zordur. Halkımızın huzuru için elimizden geldiği kadar sulhtan yana olacağız. Parti olarak mecbur kalmadıkça savunmaya geçmeyeceğiz. Bize yapılan saldırılara karşı sadece kendimizi savunmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Temel konuşmasının devamında, “Bize yapılan tüm saldırıların ana sebebi, Allah ve Resullullah’ın yolunda olmamızdır. Allah’ın izniyle sizler İslam’ın ilk öncüleri gibi, Allah katında değer kazanacaksınız. Sizin elinizle bir insanın hidayet bulması sizin için dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır. Rahmetli Seyyit Kutup, tefsirinde ifade ettiği gibi, ‘Hak ile batıl karşı karşıya geldiğinde, savaşan taraflardan daha çok, ikisini izleyen seyirciler vardır.’  Seyirci olanlar Müslümanların fedakârlılarını gördüklerinde hakkın safına grup gurup geçerler.” sözlerine yer verdi.

Temel konuşmasının sonunda, “Sizin fedakârlığınız, sahabelerin fedakârlığı gibi, karşılığı hem dünyada hem de ahirette nimetler olacaktır. Hz. İbrahim’in fedakârlığ,ı şeytana ve Nemrut’a karşıydı. 92 yaşında çocuk sahibi olan Hz.İbrahim’in (a.s,), İsmail’ini feda etmesi gibi, bizlerin de gerektiğinde İsmaillerimizi feda etmemiz, bizi başarıya ulaştıracak ve Allah rızasını kazandıracaktır. Allah’ın izniyle bizler, aynı fedakarlığı yaparsak sevgimiz insanların kalbine yerleşecek ve insanlar bize yönelecekler.” dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir