• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
Başbakan Yardımcısı İşler Van`da Din görevlilerine seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler İl Müftülüğü tarafından din görevlileri ile Kur`an Kursu eğitmenlerine yönelik düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanlığı`nda görevli Uzman Fatma Dönmez’in konuşmacı olarak katıldığı, ‘Çocuk istismarı ve aile içi mahremiyet’ konulu eğitim seminerine katıldı. 

İşler seminer programında yaptığı konuşmada, din görevlilerine seslenerek, "Fakülteler size sadece anahtarı verir. Ama yan gelip yatar, yeni bilgi arayışı içinde olmazsanız halka bir şey veremezsiniz. Toplumda din görevlilerinin üstlendiği çok önemli bir görev ve misyon vardır. Toplumda, çocuk istismarı başta olmak üzere, birçok sorunun altında düzgün bir din anlayışının olmaması yatıyor. Bunu insanlara anlatarak sorunların giderilmesini sağlayacak olanlar da din adamlarıdır. Bu nedenle sizlerin sorumluluğunu büyük görüyorum ve bunu yerine getireceğinizi ümit ediyorum. Bunu başaramazsak, çocuk istismarı başta olmak üzere, tüm sorunlarla yıllarca karşı karşıya kalacağız." şeklinde  konuştu. 

“Kur`an-ı Kerim`in anlaşılmaya ihtiyacı var”
İşler konuşmasının devamında,  Asrı Saadet`e bakıldığında insanların Kur`an`a nasıl sarıldığını ve nasıl yaşadığını görmenin mümkün olduğuna vurgu yaparak, "Kur`an-ı Kerim, güzel hafızların sesinden dinlenmek için değil, anlamak ve yaşamak için indirildi. Sahabeler, Kur`an-ı Kerim`i bölüm bölüm ezberledi. Ezberledikleri kısmı hayatlarında uyguladıktan sonra yeni bölümlere geçti. Din görevlilerinin de çağın anlayışına uygun olarak Peygamber`i, Kur`an`ı ve Sünneti vatandaşlara anlatmaları gerekiyor.

Kur`an-ı Kerim`in anlaşılmaya ihtiyacı var. Bunu sağlayacak olan din görevlileridir. Kur`an`ı öğretmenin yanında insanlara okuma yazma, adap öğretiyorsunuz. Hitap ettiğiniz kesime önemli bilgileri aktarıyorsunuz ve toplumu yetiştiriyorsunuz. Hocalarımıza önemli görevler düşüyor. Bunun için kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekir.” dedi. 

Din görevlilerinin kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini belirten İşler,” Bu iş için yeterince vaktinizin olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla kendinizi iyi yetiştirme ve halkı doğru bilgilendirme noktasında çok çaba sarf edebileceğinizi düşünüyorum. Kur`an-ı Kerim, güzel kaplarda duvara asmak için, mezarlıklarda okumak için indirilmemiştir. Yaşamak, anlamak için indirilmiştir.

Halkımızı bu yönde teşvik ederseniz sevapların en büyüğünü kazanmış olursunuz. Cehaletin, insanların başına çeşitli işler açar. Bu nedenle, özellikle kadın din görevlilerinin irşat faaliyetlerinde aktif olmaları gerekir." İfadelerini kullandı. 

Konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı İşler`e, Van İl Müftülüğünce hazırlanan, hat sanatıyla isminin yazıldığı bir tablo  hediye edildi.  (Murat Dalgın-İLKHA) 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir