• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
`İzol Aşireti AK Parti`ye destek vermeyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 30 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimler’e az bir süre kala partilerin çalışmaları hızlanırken, özellikle AK Parti’nin belediye meclis üyeliği aday listelerine tepkiler de giderek artıyor.

AK Parti il teşkilatının, belediye meclis üyeliği aday listelerini hazırlarken, birçok haksızlık yapıldığı ve listelerin hakkaniyet ilkesi gözetilmeden hazırlandığı savunan işadamı İrfan Akba, İzol aşireti olarak Yerel Seçim’de AK Parti’ye destek vermeyeceklerini ifade etti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Akba, kapalı kapılar ardında yapılan listelerin usulsüz yöntemlerle hazırlandığını iddia etti. Akba, ‘Özellikle Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur merkez ilçelerin belediye meclis üyeliği aday listesine baktığınızda, bu haksızlık daha da belirgin olarak göze çarpıyor. Halkın bağrından çıkan ve uzun yıllar teşkilata hizmet etmiş insanlar liste dışı bırakıldı. Onların yerine teşkilatların yerini bile bilmeyen, aktif olarak sahada görev yapmayan insanlar tercih edildi’.

“Listeler intiharın belgesidir”

Diyarbakır’da hazırlanan listeler ile teşkilatın resmen intihar ettiğini iddia eden Akba, “Özellikle başkan adaylarının akrabalarının, iş ilişkisi olan bazı insanların liste başı yapıldığını görüyoruz. Adil bir liste yapılmalıydı. Tabanın yakından tanıdığı ve değer verdiği insanları dikkate almadılar. AK Parti Diyarbakır’da gösterdiği listeyle resmen intihar etmiş bulunmaktadır. Oysaki bu süreçte oy patlaması yaşanabilirdi.”dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın barış adına ve Türkiye’nin gelişip kalkınması açısından ciddi adımlar attığını söyleyen Akba, “Bir yıla yakındır kayıp haberi almıyor olmamız, büyük mutluluk verici. AK Parti’li seçmenler olarak bu pozitif gelişmeler bizleri sevindirmektedir. Huzurlu bir ortamda yaşıyoruz. Ancak yerel bazda ki bu yanlış aday seçimleri nedeniyle, seçim adeta sabote edildi. Hakkaniyetli bir liste çıkarılmadı. Teşkilatlara uzun yıllar hizmet verenler göz ardı edildi. Görünen o ki, küskünler ordusu her geçen gün büyümektedir. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Amaç hizmet etmek olsaydı, binlerce oy potansiyeli olan insanlar, AK Parti listelerine alınırdı. Ancak görünen o ki, toplumsal değil, bireysel çıkarlar için çaba harcanıyor.”şeklinde konuştu. 

Bu durumun sandığa, olumsuz olarak yansıyacağını ve vatandaşların tepkilerini göstereceklerini öne süren Akba, “Amacımız AK Parti’nin hizmetlerinden dolayı partimizi, Diyarbakır’da yerelde de iktidara getirerek oy patlaması yapmaktı. Her şeye rağmen, AK Parti’nin başarılı olup, oylarını yükseltmesini istiyorduk.”ifadelerine yer verdi. 

Akba, İzol Aşireti olarak da AK Parti’nin bu tutumu nedeniyle partiye destek vermeyeceklerini kaydetti.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir