• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Rahmet Eli Şubat ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Her ay düzenli olarak yüzlerce muhtaç aileye yardım elini uzatan Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği,  Şubat ayında da 228 aileye toplam 53 bin 975 TL değerinde yardım yaptıklarını duyurdu.

Şubat ayı faaliyet raporunu dernek binasında yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Rahmet Eli Gıda Bankası Fakir Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, her ay olduğu gibi bu ayda da yardım çalışmalarını aralıksız olarak devam ettirdiklerini söyledi.

“Şubat ayında 228 aileye 53 bin 975 TL değerinde yardım”
181 aileye 46 bin 155 TL değerinde giyim yardımında bulunduklarını belirten Şakir Özhan, 22 aileye de bin 320 TL değerinde gıda yardımı ve 25 aileye ise 6 bin 500 TL Nakdi para yardımı yaptıklarını belirterek toplamda 228 aileye 53 bin 975 TL değerinde yardım ulaştırdıklarını belirtti.

“Ailelerimiz ihtiyaçlarına göre giyim yardımı alıyor”
Özhan, “Giyim yardımında bulunduğumuz ailelerimiz çocukları ile birlikte derneğimize gelerek burada kendilerine ve çocukların ihtiyaçlarına göre giyim ve ayakkabı seçip alıyorlar. Nakdi yardımda bulunduğumuz ailelerimiz ise kiralarını ödeyemeyen, evlerinde çalışacak kimsesi olmayan ailelerimizdir. Bunun yanında yaşlı dul, sakat ve yatalak ailelerimiz de yer almaktadır. Bizler de elimizden geldiğince bu ailelerimize yardımda bulunmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Yardımlarımız tüm hızıyla devam ediyor”
Yardımlarının tüm hızıyla devam ettiğini hatırlatan Özhan, her geçen gün derneklerine müracaat eden fakir ve muhtaç aile sayısın arttığını ifade ederek, “Bu ailelerimizin tespitleri yapıldıktan sonra ihtiyaçlarına göre elimizden gelen yardımları yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca muhtaç ailelerimizin gıda paketlerini de gönüllülerimiz vasıtası ile evlerine ulaştırıyoruz.” diye konuştu. 

Özhan, Ayrıca yardım faaliyetleri kapsamında kendilerine yardımcı olan ve yaptıkları yardımlarla kendilerini yalnız bırakmayan Tüm hayırsever Van halkına ve esnafa teşekkür etti. 

Bu arada kurulduğu 2011 yılından bu yana yardım çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiren Rahmet Eli Gıda Bankası, yaptığı hayırlı çalışmalarla halkın teveccühünü kazanırken özellikle toplumumuzun en büyük hastalıklarından biri olan fakirlikle mücadele de aktif rol oynuyor. 

(Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir