• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Ankara`da Çöp Kamyonunda Patlama: 2 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent’te gece saatlerinde çöp toplayan bir kamyonda patlama meydana geldi. 2 temizlik işçi yaralandı, çöp kamyonu ve çevredeki bir araçta maddi hasar oluştu. Polis ekipleri patlamanın sebebini araştırıyor.

Olay, gece saatlerinde Yenimahalle Ilçesi Serhat Mahallesi 1309 Sokak`taki bir sitenin önünde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Hakan Aydoğdu idaresindeki Yenimahalle Belediyesi`ne ait 10 Y 9686 plakalı çöp kamyonu, site önündeki konteynerden çöpleri aldıktan kısa bir süre sonra kamyonda patlama meydana geldi. Kamyonun arkasında bulunan temizlik işçileri Önder Göksu ile Savaş Baş yaralandı. Yaralılar arkadaşlarının yardımıyla Yenimahalle Onkoloji Hastanesi’ne kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Patlamanın etkisiyle çöp kamyonunda ve sokak içindeki bir araçta büyük çaplı maddi hasar oluştu.

Patlamanın ardından olay yerine itfaiye ve polis ekipleri çağrıldı. Itfaiye ekiplerinin kısa müdahalesinin ardından çöp kamyonundaki yangın söndürüldü. Sokak içinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri bölgeye hiçbir vatandaşın yaklaşmasına izin vermedi. Olay yerine hemen bomba imha uzmanları çağrıldı. Bomba imha uzmanı bir polis, giydiği özel kıyafeti ile çöp kamyonunda ve yerlere dağılan çöplerin arasında uzun süre patlayıcı madde aradı. Başka patlayıcı maddeye ulaşamayan uzmanların çalışması sabaha karşı sona erdi.

Kamyon şoförü Hakan Aydoğdu, “Yukarıdan aşağı doğru çöp konteynerlerini toplamaya başladık. Öztürkler sitesinin önündeki konteyneri arkadaşlar tam boşaltırken bir ateş topu gördüm aynalardan. Arkadaşları çektim oradan. Sonra çok büyük bir patlama meydana geldi. Önce alev topu sonra çok büyük bir patlama meydana geldi. Aracın arkası parçalandı. Başka bir araca da zarar verdi” dedi.

Patlamanın ardından maddi hasar oluşan 06 Ab 954 plakalı aracın sahibi Hasan Zararsız, olay anında evinde yatmak üzere olduğunu, patlama sesini duyduktan sonra yıldırım düştüğünü zannettiğini, aşağı inip aracını çektikten sonra üç dört kez daha patlama olduğunu belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir