• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Belediye,"Yağmur sonrası biriken suların nedeni, provakasyon"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin’de CHP’li Büyükşehir Belediyesi  yaptığı açıklamada, dün ve önceki gün yağan yağmur sonrası caddelerde su birikmesi sonucu araçların yarıya kadar suların içerisinde kalması, ev ve işyerlerinin su baskınına uğramasını,  provakasyon olarak niteleyerek, kanala atılarak tıkanmaya sebep olan  çöp konteynerına bağladı.

Yağmur sularını denize ulaştıracak olan kanallara gelen yağmur sularının denize doğru akıp gitmemesi ve kanala giren yağmur suyunun geri dönerek evlere ve iş yerlerine zarar vermesi üzerine MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bölgede inceleme başlattıkları ifade edilen açıklamada, “Ekipler yaptıkları inceleme sonucunda, yağmur suyunun kanal boyunca akmasını ve denize ulaşmasını engelleyen şeyin, kanalı tıkayan çöp konteyneri olduğu gerçeğiyle karşılaştı. Ekipler söz konusu konteyneri iş makineleri yardımı ile çıkartarak kanalı temizlediler. Öte yandan, kentin tüm bölgelerindeki logarları ve menfezleri kontrol eden MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sıkıntı yaşanan bölgelerde ve özellikle hal kompleksi içinde yer alan logarların ve menfezlerin bez parçaları ile kapanmış olduğu ve menfez deliklerine çuval, sandık ile otomobil lastiği gibi cisimlerin yerleştirilmiş olduğu bilgisini verdi” denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ise kanalın bilerek tıkandığı iddiasında bulundu.

Mersin’in altyapı sistemi konusunda her zaman sözünün arkasında olduğunu dile getiren Özcan, ”Sağlık Mahallesi’ndeki yağmur suyu kanalından çöp konteyneri çıkması bizi çok şaşırttı. Çünkü o çöp konteynerinin sürüklenerek kanala girmesi veya o otomobil tekerleri, iç içe girmiş çuvallar ile sandıkların menfezlere kendiliğinden yerleşmesi imkansız. Seçim sürecinde bize zarar vermek adına yapılan bu işler, doğrudan Mersin halkına verilmiş bir zarardır ve ihanetle eş anlamlıdır. Şu anda bütün ekiplerimiz kentin diğer bölgelerindeki yağmur suyu kanallarını kontrol ediyorlar. Konuyla ilgili inceleme başlattık. Bu işin içinde olan herkes bunun hesabını Mersin halkına verecek” dedi.  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir