• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...

BURSA – Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Başkanı İlker Biliktü, plastik ambalaj sejtörünün 2013 yılında ülke genelinde yüzde 17 oranında büyüdüğünü belirtirken, plastik ambalaj üretimi ve ihracatında Bursa’nın daha büyük bir paya sahip olabileceğini dile getirdi.


Türkiye’nin dış ticaret fazlası sağlayan sektörleri arasında yer alan ambalaj sektörünün, 2013 yılında bir önceki yıla oranla değer bazında yüzde 17 büyüme ile 12,7 milyar dolar seviyesine ulaştığını dile getiren Biliktü, “Sektör, üretim miktarı açısından yüzde 13 oranında büyüme ile 3,25 milyon ton üretim gerçekleştirdi. Sektör 2013 yılında 2 milyar 140 milyon dolarlık ihracat rakamıyla bir önceki yıla oranla ihracatta yüzde 16 büyüdü. İhracatıyla birlikte ithalatı da artan sektör 2013 yılında 1 milyar 721 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken yılsonu itibariyle 419 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi” dedi.
 

Bursa’nın plastik ambalaj sektöründeki payının yüzde 1 seviyelerinde olduğunu belirten Biliktü, her yıl bir önceki yıla oranla büyüme gösteren sektör içinde Bursa’nın daha büyük bir paya sahip olabileceğini belirtti.
 

Açıklamasında, Türkiye’nin dünyada üretim bazında 2,6 oranında paya sahip olduğuna dikkat çeken Biliktü, “Türkiye olarak dünyanın 9’uncu plastik ambalaj üreticisiyiz. Avrupa’da ise 3’üncü sıradayız. Sektörün ihracat ve ithalat rakamları değerlendirildiğinde dış ticaret fazlası veren bir sektör olduğu ve büyümeye yatkınlığı görülüyor. Bursa, yaklaşık 13 milyar dolar ticari hacmi olan sektör içindeki payını artırabilecek potansiyele sahip” ifadelerini kullandı. (Veysi Siyah - İLKHA)