• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Bir tokat ve sonrası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

-Yok olmaz Selman Efendi iyice öldürdün hayvanı. İnan bu fiyata olmaz.

-Hayır Mehmet abi! İnan ederi bu fazlası beni zarara götürür, Dostumsun diye bu fiyatı verdim... Gel inat etme 1000 liraya el sıkışalım...

Selman Efendi mesleğinin cambazıydı bu yüzden kendisinden emin son fiyat diye ısrar ediyordu. Mehmet efendi son bir çare Selman efendiye:

-İnan söylediğin fiyat alış fiyatıdır katiyen 1000 liraya bırakamam. Derken kendisince küçük bir yalan söylemişti. Onları dinleyen Abdullah hafızasını yokladı. Bir kaç ay önce babasının inekleri 750 liraya aldığını söylediğini hatırladı.

-Baba sen bunları 750 liraya almamış mıydın? Diye sorunca babası afalladı, suratında kızdığının belirtileri ne söyleyeceğini bilememenin göstergesi terler boncuk boncuk olmuştu. Abdullah’a kızıp eve gönderdi. Selman Efendi bozulmuştu bu duruma ancak durumu fark ettirmemeye çalıştı. Kısa bir pazarlıktan sonra anlaşamayacaklarını dile getirip müsaade istedi. Biraz mahcup bir şekilde Selman efendiyi yolcu eden Mehmet efendi hışımla içeri daldı ve bağırmaya başladı.

-Bir daha birilerinin yanında ağzını açarsan gebertirim seni, dedikten sonra Abdullah’ın yüzüne bir tokat indirdi. Çaresizlikten ağlıyordu... Yıllar sonra kimseyle özellikle ailesiyle bir şeyler paylaşmamayı itiraf ederken dilinden bu acı gerçekler dökülüyordu.

-Şu anda babamda bu tür hasletlerden eser yok ancak hala onunla birşey konuşamıyorum ne zaman konuşmak istesem o anki tepkisi, yüzüme inen tokadın acısı dilime kelepçe olur konuşamıyorum.

İnsan bazen yaptığı bir yanlışın sadece o ana mahsus bir şey olduğunu, o ana etki ettiğini sanır. Hal bu ki hayatımızın köşelerine karanlık, kozmik odalarına hapsettiğimiz, beynimizin en ücra köşesinde sıkışmış kalmış nice olaylar var ki; bugün hayatımızın dönüm noktası sayılabilecek kararlarımızı vermemizde belirgin aktörlerdir. Ne kadar hatırlamamaya çalışsak da gün gelir başucumuza oturuverir.

 Abdulhak Saruhan / Cizre - Yaş: 24

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir