• DOLAR 32.521
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2487.559
  • ...
Saldırıya uğrayan HÜDA PAR`lılara geçmiş olsun ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hür Dava Partisi Nusaybin ilçe teşkilatından bir heyet, geçtiğimiz hafta sonu BDP yandaşlarının saldırısına uğrayan Kızıltepe Hür Dava Partisi teşkilatına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Burada basına açıklama yapan Nusaybin Belediye Başkan Adayı Seyfettin Ağırman, “öncelikle belediye başkan adayları, parti mensupları ve Kızıltepe halkına sağduyulu davranışlarından dolayı teşekkür ediyor bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum.

Halkımızın her zamankinden daha çok barışa ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu ve barış sürecinin sürekli gündemde olduğu bu seçim arifesinde yapılan bu saldırı ne halkımıza ne de bunu yapanlara bir fayda sağlamayacaktır." dedi.

Bazı kesimlerin iç problemlerini gizlemek için adres şaşırtma taktiğini uyguladığını belirten Ağırman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce belediye meclis üyeleri seçiminden sonra listeye itiraz edenlerin istekleri gerçekleşmeyince kendilerini yaktıkları ve kavga ettikleri halkımızca biliniyor.

Bu kavganın neticesinde BDP binasına kimliği belirsiz kişilerce ses bombası atılmış ardından adı geçen cenah basın açıklaması yapmış ve HÜDA PAR’ı hedef tahtasına koymuştur.

Kendilerine bağlı basında HÜDA PAR saldırmış diye yalan haber yapmış bunun neticesinde de bu menfur saldırı gerçekleştirmiştir. Bilindiği üzere bu olaya benzer bir olayda İdil’de geçekleşmiş ve BDP parti binası molotoflara maruz kalmıştı. Bütün bunlar ortadayken HÜDA PAR’a yapılan bu saldırı haksız ve mesnetsiz bir saldırıdır.

Saldırı neticesinde 3 arkadaşımız bıçak darbeleri sonucu yaralanmış birisi halen hastanede müşahede altında tutulmaktadır. Allah’tan dileğimiz can kaybının olmamasıdır. Ve daha büyük olaylara sebep olmamasıdır.

Saldırıdan sonra BDP Mardin İl Başkanı, Kızıltepe ilçe teşkilatı yetkilileri HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatına gelmiş olayın bir provokasyon olduğunu kendileriyle bir alakası olmadığını bunun için özür dilediklerini ifade etmişlerdir.

Kendilerine olaya katılanların kimler olduğuna dair belgeler sunulmuş ve gerekli işlemleri yapmaları istenmiş kendi basınlarında çıkan provakatif yazıların kaldırılması istenmiş onlar da bunu yapacaklarına dair söz vermişlerdi.

Bizler camia olarak sözlerini yerine getirmeleri temenni ediyor sağduyulu davranan tüm kesimlere bir daha teşekkürlerimizi buradan iletiyoruz. Bu seçim sürecinde sorumluluk sahibi tüm sivil toplum kuruluşlarını demokratik kesimleri duyarlı olmaya provokasyona gelmemeye davet ediyoruz. Tekrar yaralı kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz."

Nusaybin Belediye başkanı Ağırman ve beraberindeki heyet Kızıltepe Devlet Hastanesinde yatan yaralıları da ziyaret etti. (Halil Akbalık - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir