• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
AK Partili vekilden BDP'li başkana tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yerel seçim çalışmaları sırasında “Uludere'de 34 kişinin katledilmesi” olayıyla ilgili yaptığı konuşmada kendisini hedef gösterdiğini öne süren Orhan, Uludere olayının karanlık odaklar tarafından gerçekleştirildiğini, bu olaydan duyduğu rahatsızlığı da her fırsatta dile getirdiğini söyledi.

 

BDP ne yapmaya çalışıyor?
BDP Van Teşkilatı’nın öteden beri şahsını hedef gösterdiğini ileri süren Orhan, “Hedef göstermelerine, hakaret etmelerine, iftira atmalarına alışmıştık. Bir gün baktık iğrenç iftiralarla bel altı vurmağa kalktılar, bir gün il genel meclis üyesinin katili yaptılar, bir başka gün kan davalarını ateşlemeye çalışıp kan davalıları platformlara çıkarıp bir diğerine meydan okuttular. Hasılı bunlara alıştık diyecekken şimdi Bekir Kaya da, bu kervana dahil olmayı kendine yakıştırdı ve iftiraların en ağır olanı maalesef kendilerine nasip oldu. Demek ki temiz siyaset namına söyleyecekleri bir söz kalmamış.” dedi.
 

 

‘Roboski katliamı Başbakan’a cevap olarak gerçekleştirildi!’
Başbakan’ın 22 Kasım 2011'deki grup toplantısında Özalp'taki Mustafa Muğlalı Kışlası’nın Vanlılara yaşattığı olumsuz duyguları paylaştığını ve bu ismin değiştirileceğini ifade ettiğini, aynı konuşmada Dersim gibi, 33 Kurşun gibi katliamların kendi hükümetleri döneminde yaşanmadığı için şükrettiğini anlatan Orhan, “Bu konuşmadan bir kaç hafta sonra Sn. Başbakan'a karanlık odaklar, cevap mahiyetinde Roboski katliamını gerçekleştirdiler.” dedi.
 

 

3 gün önce Van Belediye Başkanının kendisini Roboski katliamında karar verici konumuna oturttuğunu belirten Orhan şunları söyledi: “Asıl üzücü olan şey ise böyle bir acı olayın yerel seçime malzeme yapılmasıdır. Bu sözlerin bu kadar vicdansızca sarf edilebilmesi nasıl bir ruh halini yansıtmaktadır?
 

 

Orada yaşanan o acıyı Van Belediye seçimlerine malzeme yapmak nasıl bir siyasettir?
 

 

Bekir Kaya, benim istenmediğim yerde olduğumdan bahsetmiş ayrıca. Kendisi kimi nereden kovuyor? Kendisi Van'a atanmadan evvel Van'la alakası neydi? Ben burada doğdum ve burada büyüdüm. Kendileri ne zaman benden daha fazla Vanlı oldu?
 

 

Kaldı ki, Van'a karşı duydukları muhabbetin derecesini geçen 5 yılda yaptıkları yarım yamalak icraattan da çok net görebiliyoruz.
 

 

Siyaseten eleştiri haktır, herkes bu hakkı sonuna kadar kullanabilmelidir. Ancak iftira etmek, hakaret etmek, ötekileştirmek, hedef göstermek, insanları kin ve nefrete teşvik eden sözler sarf etmek, yandaşlarını “ötekiye” saldırtmak… Bunlar asla hak olarak görülemez. Bilakis her biri karşısındakinin hakkını gasp etmektir.”   (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir