• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
`Çocuğun ilk öğretmeni annedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van İl Müftülüğünün yürüttüğü “Erdemli Kadından Erdemli Topluma” isimli SODES projesi kapsamında her ay düzenli olarak yapılan konferanslar çerçevesinde dün Fatma Dönmez tarafından “Çocuk Eğitimi ve Aile İçi Mahremiyet” konulu bir konferans düzenlendi. 

Semerkand Konferans salonunda gerçekleştirilen programın açılışını yapan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Müftülüğün SODES kapsamında yürüttüğü “Erdemli Kadından Erdemli Topluma” projesi hakkında bilgi verdi.

“Çocuk bir imtihan vesilesi ve bir emanettir”
Daha sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Fatma Dönmez, çocukların ilk öğretmeninin anneler olduğunu belirterek, “Çocuk Yüce Allah’ın eşsiz nimetlerinin en sevimlisidir. Ama aynı zamanda çocuk bir imtihan vesilesi ve bir emanettir. Her anne ve babanın en değerli ve en temel görevlerinden biri kendisine bir emanet olarak verilen çocuğuna mahremiyet eğitimi vermesidir. Zira mahremiyet eğitimi çocukların mutlu, huzurlu ve karakter sahibi olarak yetişmelerini sağlayan ve onları kötü niyetli kimselerin istismarlarından koruyan temel eğitimlerden biridir Aynı zamanda çocuğun hayâ duygusunu öğrenmesi, bedenin dokunulmazlığının şuuruna ermesi mahremiyet eğitimi ile başlar.” dedi. 

“Davranışlarımızla çocuğumuza örnek olalım”
Mahremiyet eğitimi vermenin zor bir iş olduğuna da değinen Dönmez, “Bu eğitimi vermenin en kolay yolu, çocuğun gelişim dönemlerini öğrenmek, çocuğun yaşına uygun bir dil kullanarak doğru bilgiler aktarmak ve davranışlarla örnek olmaktır.” Diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir