• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Batman`da komplo devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Geçtiğimiz Kasım ayında Batman’da yaşanan cinayetin ardından gizli tanık ifadesiyle tutuklanan HÜDA PAR üyesi V.G., henüz savunması alınmadan yeni bir hukuksuzluğa maruz kaldı. Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekli güvenlik önlemlerinin olmaması gerekçesiyle V.G`nin yarınki duruşmaya çıkarılmaması yönünde karar aldığı öğrenildi.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan V.G’nin avukatı Abdulğani Orhan, mahkemenin Şubat’ın 20’sinde ayrı bir duruşma yaptığını ve gerekli güvenlik önlemlerinin olmamasını öne sürerek V.G’nin duruşmaya getirilmemesi kararını aldığını söyledi.

“Yapılanlar HÜDA PAR’ın etkinliğini kırmak için tezgahlanmış bir tuzaktır”
Müvekilinin yarın mahkemeye çıkarılmadan ve savunması alınmadan mahkemesinin yapılacağını belirten Orhan, “Müvekilim V.G, yarın Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. Kendisi karışmadığı bir olaydan dolayı açık ve net bir şekilde şahitlere rağmen, dosyadaki maddi delillere rağmen art niyetli olarak kendisi tutuklanmıştı. Pis kokuların geldiği bir dosyadır. Gerçekten bir komplonun açık ve net bir şekilde olduğu, özellikle karanlık yapıların emniyet ve yargı ayağının da birleşmiş bir şekilde bir yapılanmanın HÜDA PAR’ı mağdur etme amaçlı Batman’daki etkinliğini kırmak için tezgahlanmış bir tuzak olarak yansıyan bir dosyadır. Müvekilimin duruşması yarın yapılacaktı. Yarın ki duruşmada müvekilime ciddi bir savunma söz konusu olacaktı ve bunun neticesinde tahliyesini bekliyorduk. Ama yine karanlık odaklar karanlık yüzlerini tekrar gösterdiler.” dedi. 

“Hukuk eliyle cinayet işlenmektedir”
Mahkemenin duruşmadan önce ayrı bir duruşma yaptığını ve V.G’nin duruşmaya getirilmemesi yönünde karar aldığını vurgulayan Orhan, “Müvekilim V.G, yarın kendi duruşmasına getirilmeyecek, savunması alınamayacak ve bu nedenle de tahliyesi yapılmayarak cezaevinde bırakılacak. Bizzat mahkeme heyetinin kendisi bunu sağlamış olacak. Hukuk eliyle gerçekten ciddi bir şekilde cinayet işlenmektedir. Cinayeten yargılanan müvekilim yargısız infaz değil yargılı bir infazla mahkum edilme yolundadır. Oysaki dosyasında hiçbir delil olmadığı açıktır. Çünkü iddiaların hepsi soyut iddialar ve beyanlardır.” ifadelerini kullandı.

 “Yargı eliyle yargısızlık yapılmaktadır”
V.G’nin tahliyesini bazı güçlerin istemediğine dikkat çeken Orhan, “Müvekilimizin tahliyesini bazı güçler istememektedir. İstemediği için böyle bir oyuna, böyle bir hileye başvurmuşlar. İkinci bir husus ise, güvenlik gerekçesiyle yargılanmanın başka bir ile alınmasıdır. Ne güvenliği, güvenlik diye bir sorun yok ki. Olmayan bir şeyi varmış gibi gösteriyorlar. Hakimin kullandığı ifade, ‘duyumlarımız var’ ne duyumların var? Varsa sen devlet değil misin? İstersen emniyetteki kolluk güçlerinden gerekli tedbirleri aldırırsın. Adliyelerde hiç mi duruşma yapılmıyor? Diyarbakır gibi bir yerde daha vahim dosyalar yapılıyor, gerekli tedbirler alınıyor ve herhangi bir sorun olmuyor. Size bağlı güçler herhangi bir tedbir alamayacak mı? Sırf V.G’nin tahliye olmaması için böyle bir karar alındığı kanaati oluşmaktadır. Yargı eliyle yargısızlık yapılmaktadır.” diye konuştu.
 
 Orhan, ciddi bir mağduriyetin söz konusu olduğunu sözlerine ekleyerek şunları kaydetti: “Bu sadece müvekilim V.G acısından değil HÜDA PAR acısındandır. Çünkü seçim öncesi V.G’nin tahliyesi demek Batman’da kurulan tuzakların, BDP’nin söylemlerinin ve karanlık güçlerin söylemlerinin boşa çıkması ve HÜDA PAR’ın daha güçlü bir şekilde seçime girmesi demekti. Sırf bunu baltalamak için böyle bir yola başvurulduğu kanaatimdeyiz.”  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir