• DOLAR 32.588
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2414.266
  • ...
Hakkâri Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Hakkâri ve İlçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Hakkâri`den yayın yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

YÜKSEKOVA AJANS: İmam Aziz Tan İçin Mevlid Okutuldu
Hakkâri`de PKK tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hacı Sait Camii İmamı Aziz Tan, şehadetinin 1. yıldönümünde düzenlenen programla anıldı. 23 Ağustos 2010 tarihinde sabah ezanını okumak üzere Pehlivan Mahallesi`ndeki evinden görev yaptığı Hacı Sait Camisi`ne gitmekte olan imam Aziz Tan, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. 31 yıl boyunca imamlık yapan ve 6 çocuk babası olan Tan, ölümünün 1. yıldönümünde anıldı.

Yüksekova`daki 4 Kişi Tutuklandı
Bir polis aracına yapılan saldırı sonrası başlayan olaylara katıldıkları gerekçesi ile gözaltına alınan 12 kişi`den 4`ü tutuklandı. 18 Ağustos`ta bir polis aracının Cengiz Topel Caddesi`nde geçtiği sırada saldırıya uğraması ve sonrasında yaşanan olaylarda polisle çatışmaya girdikleri belirtilen kişilerin evlerine düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişi Van`da mahkemeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığı`nda ifadesi alınan 8 zanlı serbest bırakılırken, tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 kişi "örgüt üyesi" olmak gerekçesiyle tutuklandı.

HAKKÂRİ HABER TV: Küçük Hatice Tedavi Olmak İçin Yardım Eli Bekliyor
Hakkâri de, yakalandığı hastalık nedeniyle iki gözünde kayma olan ve 3 defa ameliyat olan sara hastası 9 yaşındaki Hatice Kaçar, tedavisini sürdürebilmesi için yardım eli bekliyor.

Bir süre önce Geçitli köyünden göç ederek Keklikpınar Mahallesine yerleşen 4 kişilik Kaçar ailesinin 9 yaşlarındaki kızları Hatice Kaçar`ın sağlığına kavuşması için Türkiye Vakıflar Bankası Hakkari Şubesi`nde anne Nezahat Kaçar adına 00158007290376599 nolu hesap numarası açıldı.

Canlı Kalkanlar Çukurca`ya Gitti
Van`da kendilerini `canlı kalkan` olarak tanımlayan kadınlar, operasyonların durması için Hakkâri`nin Çukurca ilçesine gitti.

YÜKSEKOVA HABER: Geverli STK`lardan Ortak Çağrı
Hakkâri`nin Yüksekova İlçesi`nde KESK toplantı salonunda bir araya gelen Yüksekovalı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri son günlerde devam eden hava saldırıları ve operasyonlara karşı ortak basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada son günlerde devam eden hava saldırıları ile operasyonların durdurulması için çağrı yapılırken, vatandaşların da sağduyulu olması istendi.

HAKKÂRİ NEWS: Şemdinli`de Yurttaşlar Tarafından Mayın Bulundu
Hakkâri`nin Şemdinli İlçesi`ne bağlı Günyazı ile Tekeli köyleri arasında yurttaşlarca fark edilen mayın imha edildi.

YÜKSEKOVADAN: Şemdinli`de 250 Kişiye İftar Yemeği
Hakkâri`nin Şemdinli ilçesi Kaymakamlığı 250 Kişiye iftar yemeği verdi. Şemdinli öğretmen evinde düzenlenen iftar programında vatandaşlar, mahalle muhtarları, esnaf, çalışan ve kurum memurları bir araya geldi. Şemdinli ilçe kaymakamlığının öğretmen evinde düzenlediği iftar programına 250 kişi katıldı.

ŞEMDİNLİ HABER: Türk Telekom İftar Buluşması
Ekopolitik (Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Derneği), 24 Ağustos 2011 tarihinde Hakkâri`nin bütün kesimlerini bir araya getirecek bir iftar yemeği veriyor.

YÜKSEKOVA GÜNCEL: Burası Köy Değil, Şehir Merkezi
Hakkâri`nin en işlek caddelerinden birinde çamura saplanan yolcu otobüsü 1 saatlik çalışmanın ardından kurtarılırken, yol çalışmasının yarım bırakılmasına tepki vardı. Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve ihalesi Vanlı işadamı Sinan Ete tarafından yürütülen ve yaklaşık bir aydır Cumhuriyet Caddesi`nde yapılan yapım ve genişletme çalışmalarında yolun tahrip olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Van`a gittiği belirtilen bir yolcu otobüsünün çamura saplanması ise ilginç görüntülere sahne oldu. Göğüs kısmı yolun zeminine oturan otobüs çekici yardımıyla 1 saatlik uğraşın ardından caddeden çıkarılırken, uzun süre kapalı kalan yol trafiğe açıldı.

HAKKÂRİ POSTA: Kamyonetten Düşen Genç Kız Hayatını Kaybetti
Hakkâri`nin Şemdinli ilçesinde kamyonetin kasasından düşen 19 yaşındaki genç kız, hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Yayla Mahallesi`nden süt sağmaya giden berivanlardan Şükran Alp (19), bindiği kamyonetin kasasında dengesini kaybederek yere düştü. Nişanlı olduğu öğrenilen genç kız, olay yerinde hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Minik Çocuklardan Örnek Davranış
Hakkâri`nin Şemdinli ilçesinde bir grup çocuk, başlattıkları "Somali`ye bir ekmek de sen ver" kampanyası kapsamında kapı kapı dolaşarak yardım topluyorlar. Şemdinlili Tolga ve Berkan Yalçın kardeşler ile İshak Çaça ve Ömer Sönmez isimli çocuklar, Somali için yardım kampanyası başlattı. İlçe esnafını gezerek Somali için yardım toplayan çocuklar, topladıkları 566 TL`yi banka şubesinden Somali`ye gönderdi. "Somali`ye bir ekmek de sen ver" kampanyasını başlattıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen çocuklar, 4 arkadaş olarak Somali`de yaşayan çocuklar için sessiz kalmak istemediklerinden dolayı böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi.
Saim Yüksek - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir