• DOLAR 32.56
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2428.135
  • ...
Erdoğan`dan 3 dönem kuralı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, partisinin istemesi halinde 3 dönem kuralını kongreye götürebileceklerini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memorial Ankara Hastanesi`nin açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin AK Parti`de 3 dönem şartıyla ilgili bir soru üzerine, kendilerinin 30 Mart yerel seçimlerine odaklandıklarını söyledi.

ŞAHSİ DÜŞÜNCEM 3 DÖNEM GÖREV 1 DÖNEM DİNLENME

Başbakan Erdoğan, "Partim tüzüğü değiştirirse de ben 3 dönem kuralından vazgeçmem, vatandaşa sözüm var. Partim isterse 3 dönem kuralını kongreye götürebiliriz. Ama benim şahsi düşüncem 3 dönem görev, 1 dönem dinlenme" dedi.

Başka bir gazetecinin, yeni başbakanlık binasının inşaatıyla ilgili sorusu üzerine de, Erdoğan, ``Yeni başbakanlık binasının yapımı ile ilgili sıkıntı söz konusu değil, inşallah nisan, mayıs gibi beraber açılışını yapacağız`` ifadesini kullandı.

Erdoğan, daha sonra Başbakanlık Resmi Konutu`na geçti.

ÜÇ DÖNEM KURALI AK PARTİ`Yİ DERİNDEN ETKİLİYOR

AK Parti tüzüğünde bir milletvekilinin en fazla üç dönem görev yapabileceği kuralı, parti yönetimini derinden etkileyecek. "Üç dönem" kuralına takılan 73 milletvekilinin parlamentoya veda edecek olması, partinin omurgasının da sil baştan yenilenmesi anlamına geliyor.

Ankara`da yerel mahkemenin yapımına durdurma kararı verdiği yeni Başbakanlık binasıya ilgili ise "Bir sıkıntı söz konusu değil, inşallah nisan mayıs gibi açılışını yapacağız`` dedi.

Ankara 11. İdare Mahkemesi, yeni Başbakanlık Binası için tarihi SİT statüsünün değiştirilmesi kararını iptal etmiş ve bu kararla inşaatın durması da gündeme gelmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir