• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR  bayraklar için suç duyurusunda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – HÜDA PAR Ağrı il teşkilatı,  yerel seçimler dolayısıyla  astıkları bayrakların sökülmesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 Adliye çıkışında açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan, bayrakları sökülen tüm siyasi partilerin saldırganlara tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

 Burhan Aslan BDP’nin tanıtıcı bayraklarının dışındaki tüm partilere ait bayrakların sökülmesinin manidar olduğunu söyledi. Aslan, “Başta kendi partimiz olmak üzere Ağrı’da bütün partilerin birçok yerde tanıtıcı bayrakları söküldü. Yalnızca BDP’nin bayraklarına dokunulmamış. Bu konu hakkında partimiz dışında hiçbir parti girişimde bulunmadı. STK’lar bu konuda sessizliğe gömülmüş. Biz de hazırladığımız dilekçe ile savcılığa suç duyurusunda bulunarak sessiz kalmadık. Kendisine görev düşen STK ve partiler gereken tepkiyi göstermeliler.”dedi.

 Emniyetin konu hakkında duyarsız olduğunu söyleyen Burhan Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her tarafta mobesa kameraları olmasına rağmen Emniyetin hiçbir girişimde bulunmamış olmasını da kınıyoruz. Bazı partilerin sökülen bayrakları yandı ve zaten bizim partimizin bayrakları da birçok noktada söküldü. Yazıktır günahtır. Üzerimize düşeni yaptık ve işin peşini de bırakmayacağız. Kimse bizi diğer partilerle karıştırmasın. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Kendi memleketimizde birileri bize baskı kuracağını veya haksızlık yapacağını sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Aynı zamanda bu eylemleri gerçekleştirenleri halkımıza şikayet ediyoruz. Şehrimizin huzurunu bozan bu şahıslara halkımızın sandıkta en iyi cevabı vereceklerine inanıyoruz.”  (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir