• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
HÜDA PAR Bismil`deki saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – PKK/BDP yandaşlarının HÜDA PAR Bismil İlçe Teşkilatı’na yaptığı saldırı, parti binası önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla kınandı.

Saat 11.30 gerçekleşen basın açıklamasına, aralarında Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Kayapınar Belediye Başkan Adayı Şaban Dalgın, Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç ve HÜDA PAR Bismil İlçe Teşkilatı ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

HÜDA PAR Bismil İlçe Binası önünde yapılan basın açıklamasında dün yaşanan saldırı lanetlendi. Sık sık tekbir getiren topluluk ‘zalimler için yaşasın cehennem’ şeklinde sloganlar attı.

“Bana HÜDA PAR  bayraklarını indir, diyerek talimat verdiler”

HÜDA PAR Bismil Belediye Başkan Adayı Abdussamed Yalçın tarafından okunan basın açıklamasında yaşanan olayışu şekilde aktarıldı; “Dün gece 19.00 sıralarında Y.K. adlı genç, Fırat Bulvarı’nda astığımız HÜDA PAR bayraklarımızı indirmeye çalışırken, elinde bayrakları indirmede kullandığı ipi ve pet şişesiyle birlikte arkadaşlarımız tarafından yakalanıp parti ilçe binasına getirildi. Kendisine bayraklarımızı neden sökmeye çalıştığını sorunca bize, “H. adlı arkadaşım ve yaşı büyük, saçını arkaya doğru tarayan bir adam, bazı bayrakları indirmişlerdi. Bana da şu bayrakları indir, diyerek talimat verdi. Cebinden BDP’nin kağıt logosunu çıkararak bana bunu da verdi ve cebime koymamı istedi” şeklinde konuştuğunu ifade etti.

“Kandırılan gençlerin ailelerini, konuyu izah etmek için partimize davet ettik”

H. adlı gencin ailesini çağırtarak durumu kendilerine izah ettiklerini kaydeden Yalçın, “Gencin babasını çağırdık ve ona ‘Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın, Kaos ortamını oluşturmak isteyenlerin kötü emellerine alet oluyorlar’ diyerek oluşturulmak istenen fitne ateşine dikkatini çektik ve bunun içine düşmemek için gençlere sahip çımamızın gerekliliğini anlattık. Sağ olsun o da gayet olgun karşıladı, oğlunun yaptıklarından dolayı özür diledi ve bu hassasiyetimizden dolayı bize teşekkür ederek ayrıldı.”dedi.

 

“Tüm iyi niyetli tavrımıza rağmen provokatörler ortalığı karıştırdı”

Basın açıklamasının devamında Y.K. adlı gencin babasını aradıklarını ifade eden Yalçın, “Kendisine bayraklarımızı indirirken oğlunu yakaladığımızı, kendisinin oğlunun yanına gelmesini istedik. O da bazı sebepler ileri sürerek şu an gelemeyeceğini söyledi. Hemen arkasından bir bayan bizi arayarak o gencin akrabası olduğunu söyledi ve onu bırakmamızı istedi. Aynı şeyi kendisine de açıkladık ve onu da partiye çağırdık, ama o da gelmeyeceğini söyledi. Hemen arkasından aynı numaradan aynı bayan aradı, bu sefer de “ben emniyetten arıyorum elinizdeki genci bırakın” diyerek aklınca bizi korkutarak kandırmak istedi.Hemen arkasından başka biri telefonla bizi arayarak “Ben DİHA’dan arıyorum, olayı öğrenmek istiyorum” dedi, biz de ona meseleyi izah ettik. Arkasından gencin bir akrabası parti binamıza geldi. Biz daha kendisine meseleyi izah ediyorken BDP İlçe Belediye Başkan Adayı Resul Sarı, BDP İlçe Başkanı ve birkaç yetkili geldi. Hemen arkasından, aralarında kadınların da olduğu bir grup BDP’li kapıya gelerek arkadaşlarımıza küfürlü hakarette bulundular. Aralarında bulunan bir kadın onları saldırıya teşvik ediyordu. Arkadaşlarımız haddi aşmamaları yönünde onları uyarırken birkaç kişi taşlarla saldırdı, bir arkadaşımızın kafası kırıldı, başka arkadaşlarımız tartaklandı. Daha sonra olay yerine gelen emniyet güçlerine, bayrakları indirmede kullandığı ipi, pet şişesi ve cebindeki BDP logosuyla birlikte genci teslim ettik. Bu arada partide bizimle görüşen BDP yetkilileri “efendim gençleri yakalayacağınıza bize haber verseydiniz ya” diyerek kendi diliyle olayın arkasında olduğunu söylemiş oldular. “Siz BDP teşkilatının olayla ne ilgisi var, siz niye bu gece buradasınız, bu işin içinde parmağınız yoksa size ne oluyor?” diye sorduğumuzda “efendim böyle olaylar olduğunda gençlerimizin aileleri müdahale etmemiz için bizi sıkıştırıyorlar” diyerek olayı zimni olarak kabul etmişlerdir.”dedi. 

DİHA muhabirinin olayı çarpıtarak haber yaptığını söyleyen Yalçın, “Kendisine meseleyi objektif olarak anlattığımız halde DİHA haberi BDP’nin ağzıyla vererek HÜDA PAR’lıların BDP’lilere silah ve bıçakla saldırdıklarını söyledi, her zaman olduğu gibi saldırganlara “Yurttaş” dedi.”şeklinde asılsız haberlerin yapıldığını ifade etti. 

“Daha önce de bayraklarımızı imha ettiler”

Diyarbakır Yolu üzerinde asılı HÜDA PAR bayraklarının defalarca provokatif şekilde indirildiğini belirten Yalçın, “Hükümet konağı köşesindeki bilbordlara posterlerimizi astıktan bir saat sonra posterler indirilerek imha edildi. Hemen ertesi gün bir daha posterleri astık, bir daha yırtmaya çalıştılar, ama çevredekilerin bakışlarından çekindikleri için tamamını yırtamadan bıraktılar. Provokatörler bayrak, flama ve posterlerimizi yırtmaya çalışırken videoları çekilmiştir. Bilboardlardaki reklamlarımıza tahammül edemeyip yırtanları ve arkalarındaki karanlık odağı böyle bir basın açıklamasıyla teşhir edeceğiz inşallah. Bu olaydan bir önceki gece de Diyarbakır yolu üzerindeki bayraklarımızı bir daha indirip ateşe verirken iki genci yakaladık. Bu gençleri alıp ailelerine götürdük ve çıkarılmak istenen fitneye dikkatlerini çektik. Aileleri sağduyumuzdan dolayı bize teşekkür etti.”dedi. 

“Derya gibi olan sabrımızı hiç kimse taşıramayacaktır.”

HÜDA PAR’ın provokasyonlara prim vermeyeceğini kaydeden Yalçın, “Buradan tüm Bismillilere ve Bismilli hemşerilerimizin şahsında tüm Kürdistan halkına sesleniyorum. Farklı düşüncelerden oluşan bizler birbirimize tahammül etmek zorundayız. Birileri biz HÜDA PARlıları, ısrarla çıkarmak istedikleri fitne ve fesadın içine çekerek memleketin huzurunu kaçırmaya çalışıyor. Biz ise hem buna alet olamamak, hem halkımızı buna karşı korumak hem de kötü niyetlilerin emellerini boşa çıkarmak adına, kullanılan bu gençleri tutup ailelerine götürüyoruz. Hiç kimse bizi oyuna getiremeyecektir. Derya gibi olan sabrımızı hiç kimse taşıramayacaktır. Fitne ve fesat çıkarmak isteyen herkes, Bismil’i ve bütün memleketi bugünkü Suriye, Filistin, Mısır ve diğer cinayet işlenen coğrafyalara dönüştürmek isteyen herkes, düşündüğü ve kalbinde taşıdığı zehirli düşünceleriyle birlikte sabır deryamızın içinde eriyip yok olmaya mahkumdur.”dedi.   

HÜDA PAR’ın ilkelerinden de bahseden Yalçın; “Davamız hürriyettir, adalettir, hakkaniyettir, zulmün sona ermesidir, huzurdur, barıştır, insanların kaynaşmasıdır, kardeşliktir. Gayemiz sadece budur. Bütün varlığımızla bu gaye için mücadele ediyoruz. Bu gayretimizle Allah’ın huzuruna varmak istiyoruz. Bütün mücadelemiz budur. Adalet ve hakkaniyet üzere bir dünya özlemindeki herkesi, huzur ve barışla kalbi sevinç dolan herkesi HÜDA PAR’a davet ediyoruz.”şeklinde konuştu. 

Basın açıklamasının ardından tekbir getiren HÜDA PAR’lılar sessizce dağıldı. (Zeki Aras/Hasan Gündüz/Aydın Bal-İLKHA) 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir