• DOLAR 32.397
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.936
  • ...
`Çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Gelecek nesilleri tehdit eden uyuşturucu, alkol ve sigara kullanımının sosyal bir yara olarak toplumda ön plana çıktığını ifade eden Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, madde bağımlılığı ile mücadelede sağlanan bir başarının ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

“Çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir”
Kıraç, “uyuşturucu, alkol ve sigaraya kolayca ulaşılabilmesi nedeniyle bağımlılık yaşının gün geçtikçe düştüğünü de ortaya koymaktadır. Çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir ve onların gelişimini etkileyen her olumsuzluğun bizim geleceğimizi de olumsuz etkileyeceği bir gerçektir.” dedi. 

Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişilerin başta kendisine, ailesine ve çevresine zarar verdiğine dikkat çeken Vali Kıraç, bu konuda bilinçlenmek için toplum tüm fertlerine görev düşüğünü söyledi.

“Bu zararlı alışkanlıkları anlatmak hepimizin ortak sorumluğudur”
Kıraç, “hepimize düşen görevlerden biri de şehrimizde, toplumsal bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik, gelecek nesillerin sağlıklı ve zinde bireyler olarak yetiştirilmesi, sosyal ve ekonomik zararların en aza indirilmesi için bu zararlı alışkanlıkların insan hayatını ne kadar olumsuz etkilediğine yönelik olarak toplumumuzda da bir bilinç ve farkındalık oluşturmalıyız. Bunun en birinci ve en önemli ayağı da eğitimdir. Önce çocuklarımızdan başlayarak, gençlere ve toplumun tüm kesimlerine, bu zararlı alışkanlıkları anlatmak hepimizin ortak sorumluğudur. Bu anlamda; öncelikle ailelerimize, devleti temsilen Kamu Kurumlarımıza, her an halkın içerisinde olan Sivil Toplum Kuruluşları ile basın kuruluşlarımıza önemli ve büyük görevler düşmektedir.” dedi. 

“Topyekûn ortak bir inanç ve gayretle çalışmak gerekir”
“Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile ve toplum huzuruna verdiği zararlar bugün rakamlarla ifade edilenin ötesinde, maddi değerlerle telafisi mümkün olmayacak kadar büyüktür.” diyerek bu maddelerin toplumda açtığı yaralara işaret eden Vali Kıraç, geleceğin teminatı olan gençlerin bu zararlı illetlerden korunması

için topyekûn ortak bir inanç ve gayretle çalışmak gerektiğini söyledi.
Kıraç, “gençlerimizin bütün kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını, sağlıklı bireyler olarak kendisine, ailesine ve milletine faydalı bir insan olarak toplum içindeki yerlerini almalarını dileyerek, halkımızın Yeşilay Haftasını kutluyorum.” Temennisinde bulundu. (Davut Ergin – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir