• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Unlu Mamüller Sektörüne kalifiye elemanlar yetiştiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İki odanın Karabağlar Meslek Eğitim Merkezi ve İŞKUR ile ortaklaşa yürüttüğü eğitim çalışmalarına meslek sahibi olmak isteyen herkese açık. İş garantili kurslarda İŞKUR kursiyerlerin sigortasını ve günlük harçlıklarını da üstlenmiş durumda. 

Üyelerinin nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacıyla Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) kapsamında “Pastacılık (Pastacı Yardımcısı)” ve “Fırıncılık” mesleğinde kurslar düzenlendiğine dikkat çeken İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı, “Üyelerimiz ve sektörümüzde faaliyet göstermek isteyenler artık  kendi yuvalarında kaliteli eğitim alacaklar.  Amacımız, ustasından daha ehil yeni bir nesil yetiştirmek, bugün sektörde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına acil ve kalıcı çözümler bulabilmektir. Kursiyerlerimiz de aldıkları eğitimin kalitesinden, kurs süresince aldıkları desteklerden oldukça memnun” dedi. 

Yapıcı, “Bu eğitimler tüm İzmir’i kucaklayacak. Yani yetişen kalifiye eleman sadece esnaf teşkilatı üyelerinin değil, Ticaret Odası, Borsa, Sanayi Odası’na kayıtlı sektör firmalarının da ihtiyacını karşılayacak. 

Kursiyerler için yurt dışından da ustalar getirip verilen eğitimleri evrenselleştireceğiz. Bu şekilde hem üyelerimizin ufkunu açacağız, hem de sertifikalarını alan kursiyerlerimizin yurtdışında da çalışabilmelerinin önünü açacağız. Periyodik sürdürülecek eğitimler sektörlerimize can suyu olacak, mesleğin gelişmesine, bugün ve yarın meslektaşlarımızın sürdürülebilir kaliteli üretim yapabilmelerine imkan sağlayacak. Bu şekilde meslektaşlarımıza verdiğimiz okul açılması ve ehil eleman yetiştirme sözünü de yerine getirmiş olduk” şeklinde konuştu. 

Mesleki eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı ise, “Mesleki eğitim kalkınmanın, sektörlerin gelişmesinin ve yeniliklere ayak uydurmasının temeli. Eğitim çalışmalarına yeni dönemde öncelik vereceğiz. İzmir olarak bu konuda şanslıyız çünkü eğitim çalışmalarına büyük önem veren ve odaların eğitim çalışmalarını destekleyen bir Birliğimiz var. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu bizim en büyük destekçilerimizden biri. Birliğimizin rehberliği altında özverili çalışmalarımızla mesleki eğitimde yeni bir dönem açacağız” diye konuştu. 

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası ile İzmir Fırıncılar Odası’nın organizasyonunda gerçekleştirilen kurslara 2 grupta toplam 44 kursiyer katılıyor. 24 Mayıs’ta sona erecek eğitimler tam gün sürüyor ve haftada 6 gün, veriliyor. 

Kurs süresince İŞKUR tarafından kursiyerlere 20 TL cep harçlığı verilirken yine İŞKUR tarafından kursiyerlerin İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortaları yapılıyor. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir