• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
`Halkın malının nöbetini tutmaya geliyoruz`-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Seçim çalışmalarını sürdüren HÜDAPAR, Şanlıurfa’da her gece birkaç mahalle mitingi düzenliyor. Dün akşam Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesinde ve Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesinde mitingler düzenlendi. Mitingler Behçet Hoca ve Ömer Soyaslan Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başladı. Daha sonra HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Emin Güneş bir konuşma yaptı. 

İnsanların ahlaken yükselmesi, cehennem ateşinden korunması ve cennetin yollarını asfaltlamak için yola çıktıklarını dile getiren Güneş, birileri insanların önüne dikenler atarken hayır hizmetlerini engellerken biz hayrın yollarını asfaltlamaya, bu konuda otoyollar yapmaya geliyoruz. Güneş, "İnsanlarımızı camilerde medreselerde ilim merkezlerinde cihat meydanlarında görmek için bu hareketi başlattık.” ifadelerini kullandı. 

"Biz hayır hareketiyiz"
"Bizim davamız Resullerin davasıdır" diyen Güneş, “Biz siyaset değil sünneti ihya ediyoruz. Biz bir ibadet için bu meydanlardayız. Bir hadisi şerifte, `Bir günlük ribat bütün dünya ve içindekilerden hayırlıdır.` Deniliyor. Ribat demek ümmetin menfaatleri için nöbet tutmak demektir. Biz yerelde halkımızın milletimizin fakir halkımızın belediye mallarının nöbetini tutmak için bu işe girdik burada duruşunuzla bu sevaba katılıyorsunuz inşallah diyoruz. Bizleri başkasıyla karıştırmayın biz hayır hareketiyiz.” şeklinde konuştu. 

"Şeffaf olacağız, halk yaptığımız her şeyi bilecek ve görecek"
Daha sonra bir konuşma yapan HÜDAPAR Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Kışlar, “Belediyenin malını yetim malı gibi koruyacağız. Belediyenin malını hakkı olan insanlara hizmet diye vereceğiz. Hakkı olmayan kişiler amaçlarına ulaşamayacaklar. Elimizden geldiği kadar onların önünde duracağız bedeli ne olursa olsun. Biz diyoruz ki aşevleri kuracağız, halk ekmekler kuracağız. Evine sıcak yemek girmeyen hiçbir ev kalmayacak ve biz yine diyoruz ki, şeffaf olacağız. Yaptığımız her şeyi halkımız bilecek ve görecek. Biz yine diyoruz ki, yetimin malı olan belediyeleri biz ne giyeceğiz ne de kimseye peşkeş çektireceğiz ne de yiyeceğiz inşallah diyoruz.

"Halkın maneviyatı ve rahatı için geliyoruz"
Allah`ın izni ile halkımızın refahı ve rahatı için geleceğiz. Bir de halkımızın maneviyatı için geliyoruz. Aslında ilk maddemiz maneviyat. Özellikle gençlerimizin rahatlıkla gidebilecekleri ve kendilerini dinlerinden, imanlarından uzaklaştırmayacak sosyal tesisler kuracağız. Haram olmayan her türlü spor çeşitlerinin yapılacakları tesisler kuracağız. Bu şekilde de gençlerimizin bozulmasının önüne geçeceğiz inşallah diyoruz. Hedeflerimizden bir kısmı, projelerimizden bir kısmı budur. Tabi ki, daha onlarca projelerimiz var ama malumunuz hepsini bir geceye sığdırmak mümkün değildir.” ifadelerini kullandı. 

 "Halkı aldatmayacağız"
Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesinde konuşan Hür Dava Partisi Haliliye Belediye Başkan Adayı Fevzi Kav da, HÜDAPAR olarak siyasete yeni bir anlayış getirdiklerini kaydederek, "Artık herkes bizi taklit ediyor. Her akşam çıkıp televizyon ve meydanlarda unutulmuş kardeşlerimizin kimliklerini kullanarak artık bu siyaseti yapamıyorlar. Geride kalmış ucra köşede kalmış hizmeti götürülmemiş kardeşlerimizin sırtında istismar ederek artık kullanamıyor. Çünkü artık Hür Dava Partisi var. HÜDAPAR bütün sorunları İslami bir anlayışla, İslami bir yöntemle yeni anlayış yeni bir yönetim sistemi getirecektir. Kazansak kazanmasak bizim için önemli değildir. Bizim için önemli olan doğru yolda hakkın yolunda olmak işte bizim gayemiz budur. Ve biz diyoruz, gelirsek sosyal hayata dair belediyeciliğin anlayışına dair güzel şeyler yapacağız. Çünkü biz çalmayacağız, çırpmayacağız, insanlarımızı aldatmayacağız. Yetimin hakkını yemeyeceğiz. İşte o zaman zaten sizin olan hakkınız yerinde kaldığında hepimize yeter.

  "Her mahallede sulh meclislerini kuracağız"
HÜDAPAR olarak belediyeleri almamız durumunda her semtte her mahallede sulh meclislerini kuracağız. Muhtar, STK ve din adamı gibi insanlardan oluşan bir ekip kuracağız. Bu sulh meclisleri her mahallede olacak bir olay olduğunda hemen müdahale edecek mahallede nahoş gayrı ahlaki bir şey yapıldığında müdahale edecektir. Bunun yanında belediyenin bünyesinde tek elde gıda bankaları kuracağız. Fakiri bir gün yedirip 10 gün aç bırakarak değil her gün düzenli bir şekilde fakir insanlara gıda, yemek ve giyim yardımında bulunacağız." Diye konuştu.  (Mehmet Demir - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir