• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
Darp edilen AK Parti çaycısı hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Edinilen bilgiye göre, olay 03 Mart 2014 Pazartesi günü akşam saatlerinde AK Parti’nin Ulu Cami Mahallesi Köşk Meydanı’nda bulunan Seçim İrtibat Bürosu önünde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Veysi Altınışık ile henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Altınışık darp edildi.

Olayın ardından eve giden ve ailesine darp edildiğini anlatmayan Altınışık, daha sonra fenalaşması sonucu dün akşam saat 17.00 sıralarında ailesi tarafından Midyat Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Darp sonucu dalağı parçalandığı ve iç kanama geçirdiği belirtilen Altınışık, hemen ameliyata alındı. Ameliyatın ardından durumu iyi olduğu belirtilen Altınışık, sabah saat 05.00 sıralarında yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığınca yapılan otopsinin ardından Altınışık’ın cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Diyarbakır’a gönderildi. Vefat haberinin ardından AK Parti Midyat İlçe Teşkilat Başkan Vekili Abdulvahap Arbağ, BDP Midyat İlçe Başkanı Feyzi Belke, BDP Midyat Belediyesi Eş Başkan Adayları İlhan Bayar ve Filiz Işık ile Altınışık’ın akrabaları ve sevenleri hastaneye geldi.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

Midyat İlçe Teşkilat Başkan Vekil Abdulvahap Arbağ, olay ile ilgili olarak hastanede yaptığı açıklamada, seçim arifesinde böyle bir olayın olmasından dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Gerçekten çok üzüldük. Adaletin yerini bulması ve faillerin yakalanmasını istiyoruz. Bir daha böyle bir olayın yaşanması istemiyoruz ve böyle olayların yaşanmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız. Huzurlu bir seçim geçirmek istiyoruz. Herkesi huzura davet ediyoruz.” dedi. 

Hayatını kaybeden Mehmet Veysi Altınışık’ın 24 yaşındaki ağabeyi Mehmet Şirin Altınışık ise, hastanede yaptığı açıklamada, “Kardeşimi darp edenlerin biran önce yakalanmasını istiyorum. Failin adalet önünde hesap vermesini istiyorum. Olay Köşk Meydanı’nda olmuş. Dövmüşler onu. Köşk meydanında AK Parti binasında çaycılık yapıyordu. Kavga ettiğinin ertesi günü hastaneye getirdik onu, hastanede iç kanama geçirdiğini öğrendik. Zaten bize anlattı kavga ettiğini ve eve geldiğinde kendinde değildi.” diye konuştu.   (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir