• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Tüm kesimler tabanlarına sahip çıksın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hür Dava Partisi Mardin İl Teşkilatı, HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatına yapılan saldırı ile ilgili herkesi ve herkesimi özellikle idareci konumunda bulunanları üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye, kendi tabanlarına sahip çıkmaya ve tahrik edici dil kullanmamaya davet etti. 

Yapılan basın açıklamasında, “Son günlerde Mardin ilimizin Kızıltepe ilçesinde yaşananları yakından takip ediyor, yaşanan kargaşalardan derin üzüntü duyduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. 

"Mazlum Kürt halkı arasında çıkabilecek muhtemel bir kavganın galibi olamaz"
HÜDA PAR olarak, kurulduğumuz günden bu yana halkımızın huzur ve selameti için çalıştığımızı her ortam ve platformda deklare etmişiz. Bölgeyi karıştırmak isteyen derin yapıların bölgede tekrar kaos ve kargaşa çıkarma peşinde oldukları bilinmektedir. Bölgedeki tüm siyasi partilerin bölgenin istikrar, huzur ve selameti için kendi tabanlarına sahip çıkmaları ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerekir. Halkın huzuru ideolojik ve siyasi çıkarlara heba edilmemeli. Mazlum Kürt halkı arasında çıkabilecek muhtemel bir kavga veya kargaşanın galibi olamaz.” ifadelerinde bulunuldu. 

Bölgede çıkabilecek muhtemel kargaşa ve kaostan faydalanmak isteyen derin, dikey ve yatay yapılara fırsat verilmemesi gerektiği belirtilen açıklamanın sonunda, "Herkesi ve her kesimi özellikle idareci konumunda bulunanları kullandığı dile dikkat etmeye ve kendi tabanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ayrıca herkesi sağduyulu davranmaya, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve tahrik edici dil kullanmamaya, karalayıcı söylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz. 

HÜDA PAR olarak şimdiye kadar bölge genelinde 200`ü aşkın saldırıya maruz kalmamıza rağmen bu provakatif eylemleri sağduyulu davranarak bozduk ve bundan sonra da bozmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içinde olacağımızı kamuoyu ile bir kez daha paylaşmak istiyoruz.” denildi.   (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir