• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Video kasetler geri dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teknolojiye yenik düşen video kasetler geliştirilen bir program ile teknolojiye kazandırıldı.

Almanya`dan ünlü multimedya teknoloji firması Magix, video kasetlerini bilgisayar ortamına taşımak için geliştirdiği ürün tüm dünyada büyük ilgi görüyor.

Bir dönemin vazgeçilmezi olan video kasetler ile düğün nişan gibi özel günler, bir kuşak için en özel anları kayıt altına alınmıştı. Kısa bir müddet sonra tozlu raflarda yerini alan video kasetler zamanla kullanımdan kalkmıştı. Fakat en özel anlarını tekrar geri kazanmak isteyen insanlar teknolojiye başvurmuş, ama masraflı ve uzun bir uğraş isteyen
engellere takılmıştı. İşte bu soruna çözüm getiren Alman teknoloji devi video kasetleri bir kablo ile bilgisayara ordan da digital ortama aktaran basit bir sistemi hayata geçirdi. Teknolojiyi ise İmpeks firması Türkiye` ye getirdi.

MANYETİK ÖZELLİK KAYBOLUNCA VİDEOLAR KAYBOLUYOR

Herkesin önemli anılarını sakladığı video kasetler belirlİ bir ömre sahip, manyetik bazlı oldukları için bir süre sonra özelliklerini kaybediyorlar ve kayıtlar okunamaz hale geliyor. Bilgisayar teknolojisinin multimedya alanında gelişmesiyle, video cihazları önemini kaybetti, ancak bir dönemin hatıraları video kasetlere kaydedilmiş durumda. Bunu gören Magix, video cihazı ile bilgisayarı geliştirdiği özel bir cihazla bağlayarak, kasetteki kayıtları bilgisayar ortamına veya direk CD/DVD` ye aktarıyor.

KAYITLAR MÜDAHALE İMKANI VERİYOR

Kayıtlar aktarılırken, istenmesi halinde video filmine müzik ve konuşma eklemek, yazı yazmak gibi ilavelerde bulunma imkanı da veriyor. Kaydın çözünürlüğünü artırmak, hatta HD kalitesine yükseltmek de mümkün. Video filminin bozuk olan kesimlerini tamir etmek, kurtarmak şansı da veriyor. Türkiye` de Impeks dağıtım şirketi ile kullanıcılarına ürünlerini ulaştıran Magix, ürün fiyatını 130 TL olarak belirlemiş. Ürün bilgilerine http://www.impeks.com sitesinden erişilebiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir