• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Diyarbakır Valiliği Dicle Projesi`ni yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Valilik tarafından yapılan açıklamada, Dicle Vadisi’ni içeren 10 bin 955 dönümlük alanın hiçbir şekilde konut yapılaşmasına açılmayacağını ifade etti.
Valilik tarafından 03.03.2014 tarihinde Hevsel Bahçeleri’nin konut alanına dönüştürüleceği iddiasına yönelik basın açıklaması düzenledi.

Suriçi Bölgesi’ni 4 Kasım 2012 tarihinde riskli alan ilan edildiği söylenilen açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı`ndan gelen talep doğrultusunda Bakanlar Kurulu’nun 2012/3900 kararıyla ‘Suriçi Bölgesini’ 4 Kasım 2012 tarihinde riskli alan ilan etmiştir.” İfadesi yer aldı.

Valilik Dicle Projesi’ni yalanladı
Konuyla ilgili olarak bazı basın yayın organlarında yer alan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş tarafından söylendiği iddia edilen “Valiliğin yaptığı açıklamanın hiçbir gerçeği yansıtmadığını belirtti. Belediyenin konuyla ilgili herhangi bir talebi olmadığını ileri sürdüğü” yönündeki haberler gerçeği yansıtmamakta olduğunu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 04.03.2014 tarihinde yapılan açıklamayla da tekzip edilmiş olduğunu ifade etti.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin Suriçi Bölgesi’nin riskli alan ilan edilmesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber ortak çalışmayı talep ettiğini içeren yazısı ekte sunulmuştur. Ve Dicle Vadisi’ni içeren 10 bin 955 dönümlük alanın hiçbir şekilde konut yapılaşmasına açılmayacağını vurguladı. Dicle Vadisi ve kentin besin kaynağı olan 8 bin yıllık geçmişe sahip Hevsel Bahçeleri, Master Planda da olduğu şekliyle korunacaktır. Hevsel Bahçelerini koruma ve geleceğe taşıma projesi olan Dicle Vadisi Rekreasyon Alanı Projesi’nin, kente yönelik rekreasyon ve eğlenme gereksinimlerini karşılamak ve doğal alanlar ile tamamen uyumlu yeni bir rekreasyon yaşam alanı oluşturmak en önemli hedef olduğu belirtildi.

Son olarak yapılan açıklamada, Hevsel Bahçelerinin imara açılacağıyla ilgili haberlere ve spekülasyonlara halkın ve kamuoyunun itibar etmemesini ifade etti. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir