• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana`ya yeni Adalet Sarayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Avukat Mehmet Şükrü Erdinç, yeni Adana Adliyesi’nin yapımı için ihalenin 03.03.2014 tarihinde gerçekleştiğini belirterek, böylelikle Adana’nın büyük bir Adalet Sarayı’na hızlı bir şekilde kavuşacağını söyledi. 

Milletvekili Erdinç, “Önümüzde 2 aylık netleşme süreci var. İhale sürecinin kesinleşme safhasından sonra Adana Adalet Sarayı’nın temeli atılacak ve inşaatına başlanılacaktır. Adalet Sarayımızı mümkün olduğunca hızlı bir şekilde bitirerek hizmete açacağız” dedi. 

Milletvekili Erdinç, Adana Adalet Sarayı ihalesinin bitmiş olması için yaptığı açıklamada sözlerine şu şekilde devam etti; “Söz verdiğimiz gibi Adana Adliyesinin ihalesi yapıldı, ihale süreci tamamlanır tamamlanmaz yer tespiti yapılıp, İnşaallah temeli atılacak. Yeni Adana Adliyesinin Yüreğir Köprülü mahallesinde 50 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılması ve yaklaşık brüt 200 bin metrekare inşaat alanına sahip olması düşünülüyor. Adliye Sarayı içerisinde 209 Cumhuriyet Savcısı odası, 310 adet hakim odası, 180 mahkeme, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı odalar, 325 adet arşiv ve emanet deposu, 6 adet yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu olacaktır. Adalet Sarayı binası içinde ayrıca vatandaşların işlerini kolaylaştıracak PTT, Banka ve Tabiplik gibi sosyal ve fiziksel ihtiyaçları karşılayacak birçok donatı yer alacaktır. Yeni Adana Adliye Sarayımız tüm Adanamıza hayırlı olsun.”dedi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir