• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Selam-Der`den Ramazan Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hilvanlı fakirlerin umudu olan Hilvan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam Der), ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerini unutmadı.

Ramazan yardımları kapsamındaki çalışmalarını sürdüren dernek, 180 aileye gıda, 600`den fazla kişiye giyim yardımında bulunarak bayram öncesi ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Yaptıkları kültürel faaliyetlerin yanı sıra yardım faaliyetlerini de aksatmadan devam ettirdiklerini belirten Dernek Başkanı Esad Beyazçiçek, esnaf ve hayırsever ilçe halkında aldıkları yardımlarla Hilvan`da maddi sıkıntı yaşayan fakir ailelere yardımda bulunduklarını söyledi.

Ramazan ayında 180 aileye (55 TL) değerinde gıda paketi, 497 kişiye giyim ve 110 kişiye de ayakkabı yardımında bulunduklarını belirten Beyazçiçek, imkanlar el verdiği sürece yardımlarını her ay yapacaklarını ifade etti.

Şimdilik imkanları ölçüsünde ramazandan sonra her ay 25 fakir aileye yardımda bulunacakları dile getiren Beyazçiçek, "Gönül ister ki 180 aileye her ay yardım edelim ama şimdilik bu imkanlarımız yoktur. Yardımların artarak sürmesi için hayırseverlerin biraz daha fedakarlık yapması gerekiyor. Ayrıca halkımız canı gönülden inanmalıdır ki, yaptıkları yardımlar boşa gitmiyor. Hayırseverler bilsinler ki, Allah`u Teala`nın huzuruna çıktıklarında yaptıkları yardımlar onlara kat kat sevap olarak geri dönecektir." Dedi.

Yardımda bulunan hayırseverlerin, isterlerse yaptıkları yardımların nereye gittiğini görebileceklerini hatta yardım dağıtımına katılabileceklerini belirten Beyazçiçek, son olarak yardımda bulunan esnaf ve hayırseverlerin yardımlarını sürdürmesini istedi.
Mehmet Can Yardımcı - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir