• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Fethullah Gülen`e mektup: Deşifre olduk!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan medyasında, Türkiye`deki "paralel yapı"nın Azerbaycan devlet kadrolarına da sızdığı ve ülkede bazı devlet adamları ile milletvekillerinin bu yapıyla bağlantılı olduğuna ilişkin haberler yayınlanıyor.

Yeni Müsavat, Azadlık ve Gündelik Telegraf gazeteleri ile anspress.com gibi yayın organlarında yer alan haberlerde, bazı üst düzey görevlilerin ve bazı milletvekillerinin "paralel yapı"yla bağlantılı oldukları iddia edildi.

Azeri medyasında bünyesinde bir üniversite, 11 lise ve 13 dershane bulunan Çağ Öğretim İşletmeleri Genel Müdürü Enver Özeren`in Fethullah Gülen`e yaz dığı iddia edilen bir mektup yayımlandı.

`LOBİLER BASKI YAPSIN`
Mektupta paralel yapının kadrolaşma faaliyetleri açık açık anlatılırken, Türkiye`de yaşananların Azerbaycan`daki faaliyetleri de etkilediği belirtildi. Mektupta deşifre olduklarını yazan Özeren "İstihbarat akademisine soktuğumuz arkadaş tespit edilerek kovulmuştur. Parlamentodaki arkadaşımız da ciddi sıkıntılarla karşılaşmaktadır" diyerek yurdışındaki lobilerin Azerbaycan`a baskı yapmasını istedi. Mektupta Azerbaycan`daki faaliyetlerin bir süre askıya alınması ve toplanan himmet paralarının elden iletilmesi gibi öneriler yer aldı.

Birleşik Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Milletvekili Kudret Hasankuliyev, "paralel yapı"nın devletin bazı kademelerine kadar ulaştığını belirtti.
Kaynak: Akşam

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir