• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Van'daki STK'lardan 'Sağduyu' çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da faaliyet yürüten STK ve Oda yöneticileri tarafından yapılan ortak açıklamada, yaklaşan yerel seçim öncesi Van’da tüm siyasi partilere karşı oluşturulmaya çalışılan gerilimin, seçim sürecinin sağlıklı yürümesini engellediği ve ilin imajına zarar verdiği belirtildi.

 

“Saldırılar ilimizin imajına zarar veriyor”
Siyasi partilerin çeşitli bölgelerde araç ve ofislerine yapılan saldırıların hiçbir izahı ve savunulabilir tarafı olmadığı ifade edilen açıklamada, “İnsanların seçme ve seçilme haklarının korunması ve bu haklarına saygı gösterilmesi en büyük erdemdir. Tüm partilerin yasal mevzuatlar çerçevesinde dilediği gibi seçim çalışmalarını yürütmesi konusunda herkesin azami gayreti göstermesi gerekmektedir. Bu konuda özellikle tüm parti yetkililerinin seçmenlerini sağduyuya davet etmeleri, başkan adaylarının toplumsal gerilime sebebiyet verecek söylemlerden imtina etmeleri, sivil toplum kuruluşlarının da seçim döneminin huzur içinde geçmesi için gerekli gözlem, izlem, katkı ve desteği vermeleri önem arz etmektedir. Seçim araçlarına yapılan saldırılar yalnızca bir hak ihlali olarak görülemez. Yaşanan gerginlikler ne yazık ki kamuoyunda ilimiz açısından önemli zararlara sebebiyet vermektedir. Tüm yöneticilerin üzerlerine düşen görevler her zamankinden daha fazladır. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Kamuoyumuz da saldırı olaylarına karşı daha duyarlı olmalı ve bunu yapanları uyarmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

 

“Örnek bir seçim atmosferi oluşturalım”
Önceliklerinin Van’da örnek oluşturacak bir seçim atmosferi oluşturmak olduğu ifade edilen açıklamanın devamında  şu ifadelere yer verildi.
 

“Halkın özgür iradesi üzerinde oluşturulmaya çalışılan bu provokatif yaklaşımlar demokratik teamüllerle uyuşmadığı gibi çözüm sürecinin ruhuna da zarar vermektedir. Başta siyasi partiler olmak üzere parti taraftarlarının barış, kardeşlik ve özgür irade temelli bir yaklaşım göstermeleri ve seçim atmosferini şiddet yaklaşımlı etkileşime dönüştürmemeleri gerekir. Van’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak seçim sürecinin sağlıklı yürümesi için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi belirtmek isteriz. Bu durumun önemini yakından takip ettiğimizi kamuoyumuzun bilgilerine saygıyla arz ederiz”


İşte açıklamada imzası olan STK ve Odalar
Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası, SMMMO Van Bölge Odası, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası, Van OSB Başkanlığı, TÜMSİAD, Van Bakkallar ve Manavlar Odası, İŞGEM, VASİAD, VANSİAD, VAGİAD, VANGİAD, İMO Van Şubesi, Ziraat Odası, Sanayi Sitesi Koop, Demirciler ve Tornacılar Odası ile Marangozlar ve Mobilyacılar Odası. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir