• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Bakanlar Eker ve Şimşek Ergani'de seçim bürosu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – 30 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça partiler de seçim büroları açılışlarına hız verdi. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, Ak Parti Ergani Belediye Başkan Adayı Abbas Hüseyinoğlu ve partililer Ergani’de Ak Parti seçim bürosu açılışına katıldı.


Açılışta partililere  konuşan Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu Son zamanlarda yaşanan olayları da değerlendiren Ensarioğlu; “Olabilecek olaylarda Diyarbakır’ın huzuru vardır, Ergani’nin huzuru vardır. Bunların tümünün hedefinde çözüm süreci vardır.” dedi.

 

Daha sonra  bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ergani’nin hak ettiği hizmeti alamadığına değinerek, “İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen peygamberlerin yurdu Ergani’miz uzunca bir süredir merkezi hükümetin bütün altyapı, üstyapı, çeşitli faaliyetleriyle buluşma imkânı buldu. Ancak burada bir eksik olduğunu siz de biliyorsunuz, bizde biliyoruz. Burada belediyecilik ve şehir hizmetleriyle ilgili projelerin, uygulamaların hizmete yeterli olmadığını biliyorsunuz. 30 Mart seçimleri bir fırsattır. Ergani’nin güzel bir kent olması için, güzel bir ilçe olması için önümüzde 30 Mart fırsatını iyi değerlendirmemiz lazımdır.” diyerek Erganilileri Ak Parti adayı Abbas Hüseyinoğlu’na destek vermeye çağırdı.


Bakan Eker’in konuşmasından sonra söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 30 Mart seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını belirttiği konuşmasında; “Türkiye 17 Aralık sürecinden sonra çok farklı bir atmosferde kendini buldu. Dolayısıyla 30 Mart seçimleri çok büyük bir önem kazandı. Artık herkes biliyor ki son siyaset mühendisliği operasyonunun hedefi çözüm sürecidir. Ergani’de de, Diyarbakırda da, Türkiye’de de en büyük sorunlardan birisi işsizlik meselesidir. İş, aş meselesidir. Ak parti olarak biz bir yandan kalkınmayı –yani ekmeğimizi büyütmeyi- düşünüyoruz. Bir yandan da özgürlükleri artırıyoruz.”ifadelerini kullandı.


Bakanların konuşmasından sonra Ak Parti heyeti, Ergani merkezinde bulunan seçim bürosunun açılışına katıldılar. (M. Veys1i Tosun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir